agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




Beğeni Düzeni28Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-04-2010, 14:02   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 22-03-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 850
Karabaş otu çayı

Tam mevsiminde vücudu baştan aşağıya temizleyen bir çay. Ben şanslıyım. Alaçatı-Çeşme dağları karabaş ile doldu taşıyor.

Karabaş lavanta, Fırkan çiçeği, Keşiş otu, Lavandula stoechas, French lavender diğer adlarıdır.

Başağrısı başta olmak üzere tüm ağrılara iyi gelir. Uykusuzluga iyi gelir.


Antiseptiktir, ezilmiş peltesi veya zeytinyağında çözünen şekli yara iyilestiricidir.


Sara ve astimda yatıştırıcı, teskin edici bir etkisi vardir.


Balgam söktürücüdür.


İdrar yolları iltihaplarına birebir dir.


Egzama yaralarına iyi gelir. Peltesi veya zeytinyağı çözeltisi kullanılmalıdır.


Sinir ve kalp kuvvetlendiricidir.


Akciğer, kan kanseri ve beyin tümörlerinin ilerlemesinde geciktirici etkisi vardır. Bu etki içeriğindeki hücre bölünmelerini engelleyen peril alkol ile kansere karsi koruyucu ve tümör yok edici özelliklere sahip olan geraniol maddesinden ileri gelmektedir.


Yine peril alkolden ötürü prostat, pankreas, bağırsak ve meme tümörlerine karşı da iyi gelir.


İçeriğindeki rosmarinik asitten dolayı kan dolaşımını düzenleyici, kan sulandırıcı ve damar genisletici özelliklere sahiptir.


1,8% cineole içeriginden kaynaklanan antibakteriyel, antialerjik, sedatif, antirinit, ses telleri enfeksiyonlari ve tansiyon düsürücü etkileri vardir.


Yine karabasotu içeriğinde 20 den fazla antibakteriyel özellikli maddeden ve özellikle caryophylleneden dolayı hem staphylococ ve hem de streptococ bakterilere karşı etkindir.


Karabaş otu reçeli tarifimi http://www.agaclar.net/forum/showthr...496#post610496 adresinde bulabilirsiniz.

Çayı demlemek için 6-7 çiçek ve biraz da yeşil yaprak bir fincan ya da bardağa konur, üzerine kaynamış su dökülür. Bu şekilde 3 öğün yemeklerden sonra içilirse yemekle birlikte alınan zarlı maddeler ve özellikle yağlar vücuttan atılır.

Eklenen Resimler
   
lupok ve pelesenk beğendi.

Düzenleyen balbay : 06-04-2010 saat 19:54
balbay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
çaylar, karabaş çayı, karabaş otu, mavi çay, şifalı bitkiler


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025