![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Gelincik şurubu Mevsimi değil ama anımsamak adına gelincik şurubu diyorum ben. Eskiden İstanbulda kırlar ve bahçeler daha çokken gelincik yapraklarını toplar uçlarındaki siyahlıkları ayıkladıktan sonra şeffaf şiselere suyla birlkte 1/3 gibi bu yaprakları koyardık. Biraz limon tuzu ilave ettikten sonra ağzını kapattığımız şişeleri cam kenarlarına güneşe sıralardık. Birkaç gün içinde yapraklar kırmızı rengini suya bırakınca süzüp şeker ilave ederek içerdik. Gelincik şurubunun tadı hafif buruk olur.Ama terlemiş bardakta buz gibi, kıpkırmızı göz zevknize ve ağız tadınıza hitabeder. Düzenleyen malina : 27-09-2006 saat 17:03 Neden: başlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Aşlama meyan kökünden yapılan burada yazın yaygın olan bir içecek sokaklarda, aşlamacıların sırtlarında taşıdıkları güğümlerle servis yaptıklarını görebilirsiniz tarifi çok zor değil sanırım meyan kökünü alıp suda bekleteceksiniz daha sonra da süzeceksiniz en azından ben böyle biliyorum Düzenleyen malina : 27-09-2006 saat 17:04 Neden: başlık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
zencefil |
|
|