![]() |
|
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Menengiç kahvesini denemenizi tavsiye ederim. Suriyeli bir arkadaşımız Kilisten getirmişti. Bittiği zaman Antalyada bulabileceğimi sanmıyordum fakat bir aktarda gördüm ve hemen aldım. Ben sütle yapılanı tercih ediyorum. Kahveyi çok tükettiğim için faydasını ve zararlarınıda biliyorum. Menengiç kahvesinin hiçbir zararı yok. Menengic Ağacı Türkiyenin Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu ve Akdeniz Bölgesinin dağlık kırsal kesimlerinde Ekimi yapılmadan ekolojik olarak yetişir. Ülkemizin doğal bitki örtüsünün bir parçasıdır. Latincede pictacia terebinthus diye anılan Menengic; yörelere göre Çitlembik, Çıtlık, Çedene, Çitemik, Bıttım gibi farklı isimler almıştır. Menengic kahvesi bu agacın meyvesinden üretilmektedir. Menengic Kahvesinin içinde kimyasal madde yoktur 100 dağaldır. Menengiç Kahvesinin Faydaları: Öksürüğü keser Balgam söktürür Nefes açıcıdır Nefes darlığına iyi gelir Antiseptik özelligi vardır Göğsü yumuşatır Solunum yollarına faydası vardır Ayak terlemelerini önler Yaraları tedavi eder Böbrek kumlarının dökülmesine yardımcı olur Ses tellerine iyi gelir Mide ağrılarını dindirir Kalp yetmezliği riskini azaltır Afrodizyak(Cinsel gücü artırıcı) etkisi vardır Yağlı bir içecektir, yüksek E vitamini ve doymamış yağ asidi düzeyi ile kandaki kolesterolü düşürmeye kalp ve damar sertliğini önlemeye yardımcı olur. Menengiç Kahvesinin Hazırlanışı: Menengic Kahvesi TÜRK KAHVESİ tarzında ağır ateşte pişirildiği gibi, hazır kahve tarzında da kullanılabilir. Menengiç kahvesini Türk usulü pişirmek için :Bir Çay fincanı SÜT için bir tatlı kaşığı, Kahve Fincanı için bir kahve kaşığı Menengiç Kahvesi cezveye koyarak kısık ateşte bir taşım kaynatınız. Bir dakika bekleterek Şekerini isteğe göre ayarlayıp servis yapınız. Pratik Hazırlamak İçin: Çay fincanı için bir tatlı kaşığı, Kahve Fincanı için bir kahve kaşığı Menengiç Kahvesi koyarak üzerine kaynar SÜT dökünüz. Karıştırıp bir dakika bekletiniz. Şekerini isteğe göre ayarlayıp servis yapınız. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|