![]() |
|
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Kahve çeşitleri ve hazırlanışı Türk Kahvesi – Telvesi ile servis yapılan tek kahve çeşidiEspresso - Makine ile hazırlanan, koyu kavrulmuş, İtalya’ya özgü bir kahve türüdür. Mırra – Şanlıurfa’ya özgü, birkaç kez demlenerek hazırlanan acı kahve Cappuccino – Espresso ve su buharı ile ile köpük haline getirilmiş süt eklenen kahve Americano – Espresso’nun sıcak su eklenerek yumuşatılmış şekli Cafe au lait – Fransızların sütlü filtre kahvesi Ethiopian Yirgacheff – Şarabımsı buruk tadı olan Etiyopya kahvesi Latte – Espresso’ya köpürtülmemiş sütün eklendiği kahve Mocca – Espresso’ya süt köpüğü eklenerek hazırlanan kahve Mocha – Latte’ye bol miktarda çikolata eklenmesiyle yapılan kahve Santos – büyük yeşilimsi taneli orta derecede kuvvetli kahve Sumatran – Düşük asit dengesine sahip Endonezya kahvesi Supremo – Sabahları içilen Kolombiya kahvesi Viennese – Espresso’ya çikolata ve krema katılarak hazırlanan Viyana usulü kahve Macchiato- Süt, espresso, vanilya şurubu, karamel tozu. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|