agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Aperitifler, Çorbalar, Salatalar, Soslar > İçecekler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 29-03-2009, 01:25   #6
Moderatör
 
Güler's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-04-2007
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 28,415
Galeri: 103
Buna benzer, Çerkezlerin Kalmak çayı vardır.
Biz bunu genelde ramazanda, sahurda içeriz. Çok doyurucudur ve tok tutar. Adı çaydır ama kaşıkla içtiğimiz için ben buna bir nev'i çorba gözüyle bakıyorum.
Hele yanında da boş börek, veya haluj olursa, bütün gün hiç açlık hissetmezsiniz.

Haluj Tarifi:
Çayı demliyorsunuz, bu arada sütü de ısıtıyorsunuz.
Isıtılmış süt içine biraz tereyağ ilave ettikten sonra, denlediğiniz çaydan da ilave ediyorsunuz. Tuz + karabiber.
(Eskiden kalmak dedikleri bir ot varmış hoş kokulu, genelde kafkasya'da bulunurmuş) onu da ilave edince daha hoş kokulu oluyormuş, ama ben o otu bulamadığımdan yukarıdaki tarife göre hazırlıyorum.

Güler Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 23:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025