![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-07-2006
|
Bitki sanki rüzgarda kalmış, **** ıslak yaprak ile güneşte kalmış gibi görünüyor. Tabi siz böyle olmadığını yazmışsınız, o zaman son iki olasılık kalıyor geriye, 1) Azot eksikliği, 2) Kök hastalıkları. Bazı bitki hastalıkları fotoğrafa bakınca hemen anlaşılıyor ama bu konuda bişey söylemek çok zor. iki olasılıktan biri ise ne yapmak lazım? Azot noksanlığına karşı %46 Üre gübre kullanılabilir. Bir yerlerden bulmaya çalışın. **** içinde yüksek oranda azot bulunan herhangi bir toprak **** yaprak gübresi de kullanabilirsiniz. Ama Kök hastalıkları ise bitkiniz için yapacak birşey yok, allah rahmet eylesin. Bir aspirini biraz suda eritip verebilirsiniz. Salisilik asit bitkilerdeki kazandırılmış dayanıklılığı teşvik eder. Bundan başka yapacak birşey yok... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |||
n/a
|
Sayın fmt79, Alıntı:
Lakin o süreden beri, ne doğrudan, ne de dolaylı olarak güneş ile karşılaştı. Alıntı:
Alıntı:
Ayrıca, azot eksikliği ve kök hastalıkları aniden ortaya çıkan şeyler mi? Bunu, şunun için soruyorum: O uzun ve sıcak / bulantıcı yolculuktan önce, alabildiğine sağlıklı bir bitkiydi. Lakin, yolculuk da ve yolculuk sonrasında yapraklarında yarılmalar oluştu. Sonrasında, yeni çıkmaya başlayan bir yaprak kurudu. Ve, nihayetindeki durum fotoğraflarda görüldüğü gibi... İlginiz için müteşekkirim. Saygılarımla... |
|||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | ||||
n/a
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() Bari karanlıkta keseyim. Yaprağı kestim. Aspirin 'li su hazırlayıp, saksıya boca ettim. Alıntı:
Alıntı:
'' Toprak değişimlerinde, bitkinin köklerinin gelişmediğini fark ettim. Lakin, kökler henüz çürümüş de değil. '' İlginiz için müteşekkirim. Saygılarımla... |
||||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Kök Hastalıkları
Kök hastalıkları deyince akla hemen kök çürümesi gelmesin. Kök çürüklükleri de kök hastalıklarındandır ancak çürüklük meydana getirmeyen, özellikle iletim sisteminde (genellikle Ksilem) enfeksiyon yapan hastalıklar var. Bunları tek tek saymak istemiyorum, ilgilenmeyen insanlar için sıkıcı olabilir. Ama merak edenler için iletim sistemi hastalıklarının fizyolojisini yazdım ve web sayfamda yayınladım. Yani dışarıdan bakınca çürüklük göremeyeceğimiz ancak bitkimizi gündün güne ölüme götüren bu hastalıklar nasıl meydana geliyor kısaca üç beş paragraf yazdım. İlgi duyanlar bakabilirler. HTML Kod:
http://www.tokfatih.kayyo.com/tylose.html Düzenleyen fmt79 : 09-09-2006 saat 14:07 Neden: yazım yanlışı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
n/a
|
Sayın fmt79, Bu konularda pek fazla bilgim olmamasından dolayı, kök hastalıkları yazıldığınız zaman, aklıma doğrudan kökün çürüyeceği geldi. Verdiğiniz linkteki bilgileri okudum ve tüm direncim kırıldı: Alıntı:
![]() Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Saygılarımla... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Hemen direnciniz kırılmasın. Şimdi yapmanız gereken tek şey bir bitkinin isteyebileceği şeyleri düşünüp onları vermek. Eğer bitkinin direnci hastalığın saldırganlığından fazla ise bitkiniz kurtulabilir. Daha önce yazdığım gibi; 1) İçinde yüksek oranda azot ihtiva eden yaprak veya toprak gübresi uygulayın. Yaprak gübresi uygulayacaksanız mikro besin elementlerini de içersin (Özellikle Fe, Cu ve Zn). 2) Aspirini suda eritin ve sulama suyu şeklinde saksıya uygulayın. 3) Bazen süs bitkisi yetiştiricileri ellerinde bitki büyüme düzenleyici bulunduruyorlar. Çünkü bu preparatlar bitkilerde çiçek tutumunu arttırıyor. Tabi bunun yanısır bitkide büyüme ve gelişmeyi de teşvik ediyor. Elinizde varsa buna benzer bitki büyüme düzenleyici (bitkisel hormon) uygulayın. Bazen preparat üzerinde halk arasında itici geldiği için HORMON yazmazlar. NAD, IAA, IBA, Giberalik asit gibi ibareler varsa bunlar bitkisel hormonlardır. Veyahut büyük marketlerde Çiçek çoşturan veya buna benzer garip isimler altında satılan hormon terkipler maddeler var. İçinde yukarda saydıklarımdan bazıları varsa bunlar da kullanılabilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
n/a
|
Sayın fmt79, Her ne kadar, azot içeren yaprak yahut toprak gübresi bulmakta zorlanacak olsam da, yine de araştıracağım. Aspirin 'li suyu dün akşam uyguladım. Büyüme düzenleyicisi yahut hormon sanırım bulamam ama, yine de yarın bir gezineyim. İlginiz ve yardımlarınız için müteşekkirim. Saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|