View Single Post
Eski 03-09-2006, 22:09   #1
Karga
n/a

Giriş Tarihi: 08-08-2006
Dua Çiçeğimde Sorun...

Merhaba...

Dua çiçeğimle ( Marantha ) ilgili bir sorunum var.

Vakti zamanında, yeşil mi yeşil bir renkteydi. Lakin, yaklaşık 2 ay önce, yaklaşık 1416 km yolculuk yapmak durumunda kaldı. Yolculuğu 2 gün sürdü. Bu yolculuk sırasında, ( sanırım ) epey sarsıldı ve sıcağa maruz kaldı.

Önce bir yaprağı sarardı, kurudu. Kuruyan yaprağı kestim. Sonra diğer yapraklarda yarıklar oluşmaya başladı ve yeni çıkmaya başlayan bir yaprak kurudu. Bu süre zarfında suyunu eksik etmedim. Her gün yapraklarına su sıktım. Yanılmıyorsam, iki kerede akvaryumdam aldığım su ile suladım.

15 gün önce, saksısını değiştirmeye karar verdim. Ve, çiçeğimi aşağıda görünen saksıya aldım. Saksının içine de sadece torf ( hazır toprak ) koydum.

Bu saksının yüksekliği: 28.5 cm. Çapı: 32 cm.

Saksının yanına kibrit kutusunu ve su şişesini bilerek koydum. Saksının ebatları az çok belli olsun istedim. Fotoğraf konusundaki cahilliğimi mazur görün.

Aradan bir hafta geçti, çiçeğim boynunu iyice büktü. Sonra, tekrar eski saksısına diktim.

Çiçek direk güneş ışığı almıyor. Hatta, hiç güneşi görmüyor. Pencereleri kuzey yönüne bakan ve perdeleri pek ( doğrusu hiç ) açılmayan odamda duruyor. Oda çok karanlık da değil, sadece biraz loş oluyor. Dua çiçeğim, güneşe bir dakika dahi tahammül edemiyor. Yeri değiştirilmiyor, cereyanda kalmıyor.

Şuan ki durum:

Fotoğraf konusunda bilgim çok zayıf olduğu için, yapraklar morumsu renkte çıkmış. Normalde beyazımsı renkteler. Gün ışığından yararlanmak için, fotoğrafları balkonda çektim; lakin, sonuç malum...

Başka bir açıdan:

Çiçeğimin şuanda ekili olduğu saksı. Saksının yüksekliği: 18 cm. Çapı: 18 cm. Saksının içinde çokça torf ve çok az miktarda kahverengi toprak var.

Benim için çok değerli ve önemli olan bu çiçeğimin, tekrar mesut ve bahtiyar günlerine dönmesi için, ne yapabilirim?

Buradaki çiçekçilerde ( sayıları, altı parmaklı bir elin, parmaklarını geçmeyecek kadar ) aradığım her şeyi bulamıyorum. Bundan dolayı, ‘’ Kendin yap ‘’ tavsiyeler çok daha işime yarayacak gibi.

Dua çiçeğim ölmesin!

Şimdiden gani gani teşekkür ederim.

Saygılarımla...

Düzenleyen Karga : 03-09-2006 saat 22:40
Karga Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön