![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-07-2009
|
Gölge Yapmak İçin Ağaç
Arkadaşlar çok güneş alan bir bahçem var 4 tane gölge yapacak ağaç dikmek istiyorum ancak hiçbir bilgim yok.Bilgisi olan arkadaşların tavsiyelerine ve tecrübelerini paylaşırlar ise sevinirim. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
agaclar.net
|
Bu seçimi yababilmeniz için başka bilgilere de ihtiyaç var, örneğin suyunuz var mı, toprak yapınız ne? Ağaç yaprak dökse olur mu, üst katların manzarasını kapasa olur mu, bahçe ne bahçesi, gölge varsa çim yetişmez biliyorsunuz değil mi? |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
|
Sayın Mine Hanım Bahçemin suyu var,toprak yapısını anlamadığım için bir bilgim yok izmirin urla ilçesinde yaşıyorum,Ağaç'ın yaprak dökmesi problem değil, komple çim ekili müstakil bir ev üst katın manzarası kapanması problem değil. Saygılar |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
Öncelikle gölgesi koyu ağaçların orta ve uzun vadede çimlik alanlarınıza güneşi kesmek suretiyle zarar vereceğini belirtmek isterim. Sararma ve kelleşme sorunu yaşayabilirsiniz. Ama ısrarlıysaniz şu noktalara dikkat edin derim: Ağaçlarınız dikerken bahçenizin cephesine ve güneşin her saat bahçenizdeki konumuna dikkat ederek yer tespiti yapın. Gölge yapan ağaçlar çok büyürler, ağacın 10-15 sene sonra geleceği boyu iyi araştırın. Yapılara çok yakın dikmeyin. Ayrıca derin kök yapan ağaçları tercih etmelisiniz. Aksi takdirde yüzeysel (saçak) kök yapan ağaçlar çimlerinize zarar verebilir. Koyu gölge veren ağaçlardan ihlamur iyi bir seçenek olabilir. Dişbudak fena bir seçim olmaz. Akasya olabilir. Sıcak iklime uygun gülibrişim de iyi olabilir. Muz ağacı geniş yapraklarıyla işinize yarayabilir. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Yeni Üye
|
Teşekkür ederim.Sanırım ıhlamur güzelde kokar? |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-05-2009
|
Sayın Ediponan, ben de Urla'da, otoban cıkıslarının oldugu yerde bahcemi adam etmeye calısıyorum.Tavsiyem toprak yapınızı ogrenin, hatta tahlil yaptırın.Ben pek cok agac denedim ama toprak killi ve fazla kirecli, fazla nem tutan toprak cinsi ve mevki fazla ruzgarlı oldugu icin cogunda bir gelisme kaydedemedim.Size basarılar dilerim, yılmadan devam. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2007
|
Size dut tavsiye ederim ama olgunlaşan dutların yere düşeceğini de hesaba katmalısınız. Toprak ve iklim konusunda çok seçici değildir. Su da istemez . Harika yapraklarıyla iyi bir gölge ağacıdır. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 03-10-2007
|
Dut iyi bir gölge ağacı olur. Meyve dökme döneminde altında oturmayın ama... Bir de arılara dikkat!! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Yeni Üye
|
Arkadaşlar bir tanıdığım bana Armut ağacı dik dedi, hem büyük oluyormuş gölge yaparmış hemde şık güzel çiçekler açar vede meyvesini yersin dedi. sizce doğrumudur acaba? |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-09-2007
|
Alıntı:
tanıdığınız doğru söylemiş, gerçekten armut çiçeği en güzel çiçeklerden biridir,ağacın gelişimi biraz ağır olur ama sulama ve gerekli bakımı yaparsanız 2. veya 3. senesinde meyve alabilirsiniz. (fidan dikerken bursa armudu fidanı dikin meyvesinin tadı çok güzeldir, erkenci olsun dersen akça veya santa maria armudu)iklim uygun ise doğru bir seçim. kolay gelsin |
|
|
|
|
![]() |
|
|