![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-11-2014
|
sayın taşlıbahçe sizin uzmanlık alanınız olduğu için sormak istedim. bahçemizin yanında dere kenarında doğal olarak yetişen köylülerin söylediğini üzere ismi "öküz götü" olarak adlandırılıyor. sanırım bir alıç türü şifalı bir ağaçmış. bu konuda bilginiz var mı?. zira bu ağacı araştırdım genelde öyle yazınca alıç çıkıyor. fakat bu daha farklı görünümü itibariyle. aşağıda resimde görüldüğü gibidir. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sizin fotoğraftaki de aynı ağacın meyvesi daha küçük ve lezzeti az olan başka bir türü, Crataegus monogyna gibi görünüyor, geyik dikeni de deniyor. Kuraklığa ve karasal iklime dayanıklılığı bildiğimiz alıçlar gibi değil, nemli yerlerle arası iyidir. Düzenleyen Taşlıbahçe : 11-10-2017 saat 21:16 Neden: ek |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2019
|
Merhaba, siteye yeni üyeyim. Doğayı seviyorum, fazla bilgim yok. Bilgilenmek ve paylaşmak için üye oldum. Kızılcık ağacı bu... Çocukluğumda çok yerdik. Poizer ilk mailinizin üzerinden çok zaman geçmiş. Ama hiçbirşey için geç değildir. Ben de sizin gibi iç anadolunun ağaçlandırılması gerektiğini düşünüyorum. Son durumu ve neler yapabildiğinizi paylaşır mısınız? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Musa Gündoğan'ın sorduğu ağacın ismini kızılcık olarak düşünüyorsanız yanlış düşünüyorsunuz. Ağaç taşlıbahçe'nin yazdığı gibi Crataegus monogyna. Adi alıç da diyorlar bazı yerlerde alıç ile karışıyor. Normalde alıç üç dört çekirdekli olur. Bu ise tek çekirdekli. Ben ve arkadaşım çekirdeği ve dış görünüşü benzediği için kızılcık aşılamıştık. Uzun süre canlı kalmasına rağmen kalemler sonunda ölmüştü. Bir daha da denemedik. Bu çalıya döngel aşılıyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2019
|
Yani biz kızılcık derdik. Ta kendisi. Ama başkaları yemişen diyormuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |