![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-01-2010
|
Birşeyler yetiştirmek istiyorum.
Arkadaşlar bizim evimizin yanında küçük bir toprak alan var. Metrekare olaylarından pek anlamam ama uzunluğu 3 metreye 2 metre gibi bir dikdörtgen toprak kısım var. Genelde kıvırcık,soğan vs. ekiyoruz ancak kiraz ağacaı ve zeytin ağacı gölgeyi engellediği için artık bir verim alınmazmış o topraktan. Bende Bİlgisayardan biraz kopmak için hobi amaçlı bazı şeyler yetiştirmek istiyorum. Sizce neler ekebilirim ?, ektiğim şey büyüyebilir mi ? , Bana çok maliteyi olurmu ? Bilgim ok hiç bu konularda beni bilgilendiirseniz sevinirim. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Gölge seven bitkiler yetiştirebilirsiniz. Ortanca, açelya gibi çiçekler gölge sever. Sebzelerin hepsi iyi kötü biraz güneş ister. Kıvırcık az güneşle de idare eder. Buna göre araştırırsanız başka yetiştirebileceğiniz bitkiler de bulursunuz. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
"Hafif gölgede yetişen sebzeler çoğunlukla yaprakları veya kökleri kullanılan cinslerdir. Lahana, marul, ıspanak, pazı, kereviz,turp, havuç, maydanoz ve dereotu gibi.." Nanenin de gölgede yetişebildiğini biliyorum. Mevsimlik çiçek olarak camgüzeli de alana renk katıyor. |
|
|
|
![]() |
|
|