![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-12-2009
|
sabah gunesi alan balkonumda cicek ve sebze olarak ne yetistirebilirim
merhaba ,ben ankarada oveclerde oturuyorum.10 metre uzunlugunda,1,5 metre genisliginde bir balkonum var.sabah gunesi aliyor,ogleden sonra diger balkona geciyor.bu konuda deneyimli arkadaslara sormak istiyorum.sebze ve cicek olarak ne yetistirebilirim.balkon duvarina cicek acan bir sarmasik ekmek istiyorum yaz kis yesil kalsin,ne olabilir,bana baska neler onerebilirsiniz.sevgilerimle |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2010
|
Ben de balkon sebzeciliğine yeni başladım ve balkonumda şunlar var: - Maydonoz - Roka - Çeri domates - Sarımsak - Havuç - Nar ağacı Ağacım 1 senelik, sebzelerim ise çimlendi ve gelişme aşamasında. Buarada ben de Batıkentteyim, bu tarafta olsaydınız bütün tohumlarımdan verirdim ücretsiz tabi. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-12-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-04-2010
|
Alıntı:
- Maydonoz --- - Roka --- - Çeri domates + (yeni meyve vermeye başladı sonucu tam alamadım) - Sarımsak -+ - Havuç -- - Nar ağacı ++ ek olarak - Süs biberi +++++++ |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Çocukken Batıkent'te dubleks bir evde kaldık 2 yıl kadar, o ev ve bahçesi kadar hiçbir kaldığım yeri sevmedim. Nasıl bereketli, nasıl verimliydi bahçemiz.. Babam o kadar işi gücüne rağmen gözü gibi bakmıştı bahçeye, kamyonla gübre getirtmiş çim ekmişti. Güllerimiz vardı reçellik, sarmaşık, gösterişlik.. Çeşit çeşit mevsimlik çiçekler dikerdik..Ihlamur ve iğde ağacımız ön bahçedeydi, arka bahçede ise vişne ağaçlarımız vardı. Sebze de ekmişti babam bir ara ama neydi hatırlamıyorum. Ne eksek oluyordu Batıkent'te, çocukluğumun, hayallerimin bahçesinde.. |
|
|
|
![]() |
|
|