agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (https://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Kestane Şekeri (https://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/18414.htm)

limon 10-01-2012 10:46

Çok aleminiz :) Bazen ben de yetiştirdiğim bitkilere bakınca "bunu ne zaman yapmıştım" diye şaşıyorum. Başlığa yazmanızda yeniden hatırlattınız. Bugun denemeye karar verdim yeniden. Birazdan kolları sıviyorum.

limon 11-01-2012 14:52

Dün üşendim deneyemedim ama bugün yarın deneyeceğim.

hira 24-09-2013 20:00

bir yemek dergislnde okuduğum kadarıyla, kestaneler hiçbir ön işlem yapılmadan üzerlerine şeker dökülerek 6 saat kadar çok kısık ateşte pişiriliyordu..

cesaret edip denemedim ama aklımda kaldı, kısmet olursa kışın deneyeceğim..

jojoba 24-09-2013 21:08

yapında yiyelim hira ablacığım:)

pria 18-11-2018 18:53

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malina (Mesaj 550163)
Közlenmiş kestaneyi severim. Üzerini boydan boya uzun bir X işareti biçiminde çizip elektrikli ızgaraya koyarsanız, kabukları çok kolay çıkıyor. Acelemden daha pişmeden yemeye başladığım için biliyorum.
Böylece pişmemiş kestanelerin kabuklarını daha kolay soyabilirsin diye düşündüm.
En azından 3-5 tanesi için bir deneme yapabilirsin :)

Ayıptır söylemesi; Aydın'dan bi dosttan ihraç malı sarı aşılı kestane aldık..Dişler elvermediği için suda kaynatıp yemeyi göze alamadık..inat ettik, illa ki, hani kestane kebapçıların yaptığı gibi kabuğundan kızarmış haliyle bütün bütün çıkaralım öyle yiyelim dedik..dedik ama bi türlü beceremedik..internette okumadığım yer kalmadı..yok tatlı, yok tuzlu suda bekleticekmişin, yok hafif yağda kızartıp, çizip sonra fırına atacaksın benzeri şeylerle uğraşırken türlü türlü pişirme, fırınlama yöntemi denedik ama hem dış hem iç kabuklarınından ayırmayı tam olarak beceremedik, kestaneleri kabuğundan temizlerken tırnaklarımız yara olacaktı, güzelim kestaneleri rezil ettik, parça purçuk zor ayırabildik kabuklarından,kestane aldığımıza pişman olacaktık nerdeyse..neyse en sonunda kebapçıların sırrını keşfettik..Gülsever altta fotosunu gördüğünüz biber közleme kabı almış 6 tl'ye..çizmiş üstten kestaneleri koymuş orta ateşte yanan ocağın üstüne..dizmiş kestaneleri, ara ara çevirmiş..işlem tamam :) en damarlı veya ikiz olanlar bile kabuklarından kolayca ayrılıverdiler..nihayet bi kestane keyfi yaptık sonunda..:) çizip fırına atmak falan sanki pek randımanlı olmuyor, bazı kestanelerin iç ve dış kabukları zor soyuluyor....oysa, kestane kebabı yapan seyyarcının videosunu bile seyrettik ama meslek sırrını vermemiş hınzır..

Kozanli 18-11-2018 22:38

İki hafta önce Aydın dan aldığım kestane için yumurta 🍳 kırdığım tavamı yaktım.
Kestane 🌰 istediğim gibi pişmedi.
Ertesi gün saç kavurma tavası aldım.
İstediğim gibi pişer umuduyla yarım kg koydum arada bi dönderdim ama mutfak oldu duman camı açtım kapıyı kapıyı kapattım diğer odalara yayılmasın diye, nafile kestane pişmedi.
Bu işi Avrupa'da tost makinesinde yapardım.
Nasıl olsa lazım diyerek bir ertes gün 240 tl verip tost makinesi aldım.
Netice yine negatif.
Dişler kiralık emanet olunca çığda yenmiyor.
Bari eşe dosta veriyim de sevindiriyim dedim ve dağıttım.
Töbe bi daha evde pişirmek için kestane almam.

Erdem 01 21-11-2018 08:48

Kestane kebabını böyle yapacaksınız. İşin sırrı su da bekletme. Kestanelerin kabuğunu kesin. Su içinde yarım saat veya daha fazla bekletin. Amacımız kabuk tahta gibi olduğundan su çekip şişmesini sağlamak. Sonra sudan çıkarın hemen pişirilmeyecekse pişirme zamanına kadar üstüne ıslak bez örterek kabuğun nemli kalmasını sağlayın. Odun veya kömür sobasında, tavada fırında pişirin. Yerleştirirken önce kesik taraf alta gelecek. Açılıp kavrulma başlayınca kesik tarafı üste çevirin. Tavada yaparsanız kısık ateşte başlayın üstünü kapakla örtün. 15-20 dk sonra bıçakla veya bir tanesini açarak yumuşadıklarını kontrol edin. Yumuşaksa kapağı kaldırın ateşi açıp kabuğun hafif kavrulmasını sağlayın. Kapakla kapatmayı soba fırın tava hepsinde yapın. Fırında üsten pişirmeyle yapın. Yarım saat içinde güzel bir şekilde kavrulurlar.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025