![]() |
Çok aleminiz :) Bazen ben de yetiştirdiğim bitkilere bakınca "bunu ne zaman yapmıştım" diye şaşıyorum. Başlığa yazmanızda yeniden hatırlattınız. Bugun denemeye karar verdim yeniden. Birazdan kolları sıviyorum.
|
Dün üşendim deneyemedim ama bugün yarın deneyeceğim.
|
bir yemek dergislnde okuduğum kadarıyla, kestaneler hiçbir ön işlem yapılmadan üzerlerine şeker dökülerek 6 saat kadar çok kısık ateşte pişiriliyordu..
cesaret edip denemedim ama aklımda kaldı, kısmet olursa kışın deneyeceğim.. |
yapında yiyelim hira ablacığım:)
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
İki hafta önce Aydın dan aldığım kestane için yumurta 🍳 kırdığım tavamı yaktım.
Kestane 🌰 istediğim gibi pişmedi. Ertesi gün saç kavurma tavası aldım. İstediğim gibi pişer umuduyla yarım kg koydum arada bi dönderdim ama mutfak oldu duman camı açtım kapıyı kapıyı kapattım diğer odalara yayılmasın diye, nafile kestane pişmedi. Bu işi Avrupa'da tost makinesinde yapardım. Nasıl olsa lazım diyerek bir ertes gün 240 tl verip tost makinesi aldım. Netice yine negatif. Dişler kiralık emanet olunca çığda yenmiyor. Bari eşe dosta veriyim de sevindiriyim dedim ve dağıttım. Töbe bi daha evde pişirmek için kestane almam. |
Kestane kebabını böyle yapacaksınız. İşin sırrı su da bekletme. Kestanelerin kabuğunu kesin. Su içinde yarım saat veya daha fazla bekletin. Amacımız kabuk tahta gibi olduğundan su çekip şişmesini sağlamak. Sonra sudan çıkarın hemen pişirilmeyecekse pişirme zamanına kadar üstüne ıslak bez örterek kabuğun nemli kalmasını sağlayın. Odun veya kömür sobasında, tavada fırında pişirin. Yerleştirirken önce kesik taraf alta gelecek. Açılıp kavrulma başlayınca kesik tarafı üste çevirin. Tavada yaparsanız kısık ateşte başlayın üstünü kapakla örtün. 15-20 dk sonra bıçakla veya bir tanesini açarak yumuşadıklarını kontrol edin. Yumuşaksa kapağı kaldırın ateşi açıp kabuğun hafif kavrulmasını sağlayın. Kapakla kapatmayı soba fırın tava hepsinde yapın. Fırında üsten pişirmeyle yapın. Yarım saat içinde güzel bir şekilde kavrulurlar.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025