agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler (https://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/)
-   -   Evde dondurma yapımı (https://www.agaclar.net/forum/hamurisleri-tatlilar-cerezler/16501.htm)

TCM 04-07-2024 11:03

Saat aralıkları ve toplam dövme süresi ne kadar?

hosseda 04-07-2024 11:30

İlk donma için ( kabın üstü açık kabul edelim) iki veya üç saat gerekiyor. Sonrakilerde taşlaşmamaya dikkat ederseniz aralık süreleri mühim değil bence ( önce 2 saat sonra bir saat sonra yarım saat gibi yazılanlar bence gereksiz bilgiler, gece yaptım diyelim saat 22.00 de bekledim 2 saat oldu saat 24 kardım donmuş sütü güzelce, yatma bekle bir saat olacak şeymi..eziyet...süreleri uzatmak elinizde, çelik tencerenin kapağını kapatım öyle koyun buzluğa donması sabahı bulacaktır...).
İlk tecrübe sonrası ustalaşmak işten değil büyütmemek lazım gözünüzde. Biraz buzlu olmuş diyor yiyen en fazla ama kasenin dibini sıyırmaktan geri durdukları da yok...
Dövme süresi için yazacağım ise şöyle: bileğinize kuvvet, sakızlaşınca yeter bu kadar da ama diyor insan..(ahşap eşya satanlarda beyzbol sopasının minyatürü oluyor o gayet iyi iş görüyor).

TCM 04-07-2024 12:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hosseda (Mesaj 1624623)
..
İlk tecrübe sonrası ustalaşmak işten değil büyütmemek lazım gözünüzde. Biraz buzlu olmuş diyor yiyen en fazla ama kasenin dibini sıyırmaktan geri durdukları da yok.....

:D Ömürler görün e mi.. Elinize sağlık..

geekofseed 05-07-2024 08:19

Benim yabancılarda gördüğüm bir dondurma vardı,
condesed milk ve çırpılmış kremayı birleştirince basit bir dondurma yapıyorlardı.
ben de süt reçeli ile yaptım ve nefis oldu karamelize bir tadı da oldu sizler de deneyebilirsiniz.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025