agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-03-2008, 13:32   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 11-03-2007
Şehir: Edirne
Mesajlar: 182
Çook pratik bir börek tarifi de benden.2 veya 3 yufkadan birini yağladığınız tavaya seriyorsunuz,diğer yufkaları parçalayıp gelişigüzel yarısını koyuyorsunuz.Bir çorba kasesinde yağ ve suyu karıştırıp bir miktarını yufkaların üzerine döküyorsunuz.Peynir veya arzu ettiğiniz herhangi bir malzemeyi de yayıyorsunuz ve kalan yufka parçalarını koyuyorsunuz.Tekrar biraz yağlı su,en alta serdiğiniz yufkanın uçlarını tavanın içine toplayıp elinizle sıkıca bastırdıktan sonra kalan suyuda en üste döküp,kısık ateşte ocağa koyuyoruz.Üzerine bir kapak kapatıp altı pişeşiye kadar belkiyoruz,alt üst edip diğer tarafını da pişirdikten sonra,afiyetle yiyoruz.

Gülgün Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 09:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025