agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni37Beğeniler
  • 5 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen Güler
  • 1 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen hosseda
  • 7 Gönderen hosseda
  • 6 Gönderen hosseda
  • 7 Gönderen hosseda
  • 4 Gönderen hosseda
  • 3 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen hosseda
  • 1 Gönderen hosseda

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-02-2017, 20:12   #12
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
kıymalı su böreği

Hafta sonu bahçeye gidemedim. Budama ve temizlik işleri de bitti, tohumları ekmek için vakit erken dedim dinleneyim bu hafta diyerek tembellik yaptım. Ancak öğlene doğru boş oturmaktan sıkıldım ve bir müddettir nette okumakta olduğum su böreğini yapmaya karar verdim.
İç malzeme olarak kıyma kullandım. Soğan ile kavurduğum kıymaya son noktada az tuz ve bolca maydanoz ekledim.

4 yumurta kırdığım kaba tuz ilave ederek un ve su ile normal sertlikte hamur elde ettim. Hamuru dinlendirdim bir saat kadar. Sonra bezle örtülü hamurdan kopardığım parçalarla beze yaparak hamuru açmaya geçtim. Önce tepsiyi erittiğim tereyağ ile yağladım ve ilk açtığım büyükçe hamuru dibe yaydım. Kaşık yardımıyla hamuru yağladım. İkinci hamuru açtım. Ocakta kaynattığım tenceredeki suya biraz tuz attım bir iki çay kaşığı kadar da z.yağ ilave ettim. Hamuru bu suya bıraktım bir iki dakika sonra kevgirle alarak soğuk su ile dolu kaba bıraktım ( bu noktada hamurlar parçalandı ve demoralize olarak bırakacaktım ki parçalanmanın hiçbir menfi etkisi olmayacağını düşünerek parçaları alttaki sağlam hamur üzerine elimle aça aça serdim.). İkinci hamurda da aynı olayı yaşadım ama çözülmeden devam ettim. Neticede alttaki ilk hamur serilen parça hamurlarla görülmez oldu. Kıymayı bu parçalanmış haşlanmış hamurların üzerine serdim. Sonra gene hamur açarak haşlamaya ve soğuk şok sonrası parçalanmış hamur parçalarını iç malzeme üzerine sermeye devam ettim. Bu arada aklıma geldikçe kaşık ile tereyağdan aralara sürmeyi ihmal etmedim. İç malzeme iki hamur ile güzelce kaplandı. Bu defa son hamuru açarak suya sokmadan onunla böreğin üzerini kapadım. Kalan tereyağ ile son hamurun üzerini yağlayarak tepsiyi fırına sürdüm. Fırın 180 dereceye ayarlanmıştı. Yaklaşık 1,5 saatte börek pişti. Hanım dışarıdaydı gelince inanamadı. Börek gayet güzel bir su böreği oldu ancak bu böreği bahçede maltızın üzerinde kömür ateşinde pişirerek yapma planım var o zaman başka bir başlıkta onu anlatırım nasipse.

Gül Batur, oz26 ve Milla beğendi.
hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025