agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni43Beğeniler
  • 12 Gönderen Ozlem A
  • 8 Gönderen Ozlem A
  • 2 Gönderen Fatma Kochan
  • 2 Gönderen aleydi
  • 1 Gönderen A_NOMAD
  • 2 Gönderen aleydi
  • 3 Gönderen aleydi
  • 2 Gönderen A_NOMAD
  • 1 Gönderen Jakin
  • 2 Gönderen aleydi
  • 1 Gönderen Jakin
  • 1 Gönderen A_NOMAD
  • 1 Gönderen Jakin
  • 1 Gönderen aleydi
  • 2 Gönderen Ozlem A

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-01-2015, 13:08   #1
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
Krema Dosyası

Krema tarifi hazırlayayım derken bir de baktım, bir dünya krema çeşidi var. Fırsat buldukça tamamlayacağım bir dosya açmaya karar verdim.

Farklı çeşitler ve fotoğrafları da ekleyerek devam edeceğim seride ilk olarak en temel tarifle başlıyorum, pastacı kreması. Pastacı kremasını katlı ve rulo gibi aralarına krema konulan pastalara, dolgulu eclair ya da profiterol gibi tatlıların içine kullanabilirsiniz.

Pastacı Kreması

Malzemeler

1 cup =250 ml

1 cup süt kreması
1 cup tam yağlı süt
1/2 cup toz şeker
bir çimdik tuz
5 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı vanilya ekstresi

Yapılışı

Süt, krema, şekeri ve bir çimdik tuz ekleyerek ocak üzerinde kaynatıyoruz.

Isıya dayanıklı (metal ya da cam) başka bir kapta yumurta sarıları, nişasta ve vanilya ekstresini birlikte homojen olana kadar bir tel çırpıcı ile karıştırıyoruz.

Kaynar halde olan sütlü karışımı azar azar ve yavaşça yumurta karışımının üzerine ekliyoruz ve bu sırada sürekli karıştırıp topaklanmamasını sağlıyoruz.

Oluşan kıvamlı krema karışımını tekrardan sütü pişirdiğimiz kaba aktarıyoruz ve orta kısık ateşte karıştırarak pişiriyoruz. Birkaç dakika kısık ateşte fokurdatıp, altını kapatıyoruz.

Ufak tefek topakçıklar varsa, tel bir süzgeçten geçiriyoruz, yüzeyine stretch filmi değecek şekilde kaplıyoruz ki kabuk oluşmasın. Bu şekilde soğuyan kremayı istediğimiz gibi kullanıyoruz.

Aşağıdaki fotoğrafta profiterollerin ve rulo kütük pastanın içinde kullanılan krema bu tarif ile yapılmıştır, cam ölçü kapta kullanılmadan önceki halini görebilirsiniz, yumurta sarılarının rengi ile hafifçe sarıya çalan bir renkte.

Eklenen Resimler
 
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
çikolatalı krema, dolgu kreması, ganache, pastacı kreması, temel krema tarifleri


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024