View Single Post
Eski 19-01-2015, 17:22   #2
Ozlem A
Moderatör
 
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,774
Sırada pastaların içine, katlarının arasına ya da üzerine sürerek kullanabileceğimiz ganache krema tarifi var. Kullanım alanı fazla, gereken malzemeler az ve yapılışı çok çok basit ve hızlı.

Bitter Çikolatalı Ganache

Aşağıdaki malzemelerle 23 cm çapında 3 katlı bir pastanın aralarına ve üzerine yetecek kadar, 3 su bardağı civarında krema elde ediyoruz.

Malzemeler

320 gram bitter çikolata
400 ml süt kreması (2 küçük paket)

Yapılışı
  • Bitter çikolatayı kabaca doğrayın ve ısıya dayanıklı bir orta boy kaseye koyun.
  • Orta şiddetteki ocağın üzerine küçük bir tencerede kremayı kaynayana kadar ısıtıp, bu noktada alıp hemen kasedeki çikolatanın üzerine dökün.
  • Çikolata parçaları eriyip kaybolana dek bir spatula ile iyice karıştırın.
  • Buzdolabında soğutun ve istediğiniz şekilde kullanın.

Ertesi güne kadar buzdolabında kalırsa ganaj katılaşacaktır, sıcak su dolu bir kaba oturttuğunuzda istediğiniz kıvama gelmesini sağlayabilirsiniz.

Aşağıdaki fotoğrafta bu tarifle yapılan ganaj pasta ara kreması olarak kullanılmıştır.

Eklenen Resimler
 
Ozlem A Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön