agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni5Beğeniler
  • 3 Gönderen hira
  • 1 Gönderen Ahkut06
  • 1 Gönderen dostca

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-07-2013, 04:25   #1
Ağaç Dostu
 
hira's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
Lokumlu Güllaç

4 yaprak güllaç
1 lt.süt
2.5 su bardağı şeker
küçük bir parça damla sakızı
1su bardağı iri dövülmüş ceviz
200 gr. güllü lokum

yapılışı:

süt, şeker ve dövülmüş damla sakızını şeker eriyene dek karıştırarak
ısıtın.
ocaktan alıp geniş bir tepsiye dökün. ılınana dek bekleyin ve bir adet
güllaç yaprağını alıp her tarafı sütle ıslanacak şekilde batırın ve
başka bir tepsiye yayın.

içi için ceviz ve irl doğranmış lokumu karıştırın ve bir dörtte birini
güllaç yaprağının kenerına yayarak güllacı genişçe rulo yaparak sarın.
tüm malzeme bitene dek aynı işleme devam edin.kalan sütü güllaçların üzerine dökün. genişce dilimleyerek servis yapın.

afiyet olsun..

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:21.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025