![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5,011
|
Lokumlu Güllaç
4 yaprak güllaç 1 lt.süt 2.5 su bardağı şeker küçük bir parça damla sakızı 1su bardağı iri dövülmüş ceviz 200 gr. güllü lokum yapılışı: süt, şeker ve dövülmüş damla sakızını şeker eriyene dek karıştırarak ısıtın. ocaktan alıp geniş bir tepsiye dökün. ılınana dek bekleyin ve bir adet güllaç yaprağını alıp her tarafı sütle ıslanacak şekilde batırın ve başka bir tepsiye yayın. içi için ceviz ve irl doğranmış lokumu karıştırın ve bir dörtte birini güllaç yaprağının kenerına yayarak güllacı genişçe rulo yaparak sarın. tüm malzeme bitene dek aynı işleme devam edin.kalan sütü güllaçların üzerine dökün. genişce dilimleyerek servis yapın. afiyet olsun.. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|