![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
|
Çok orjinal ve havalı bir turta Yapımı kolay. Görsel ve lezzet olarak da iddialı. PAMUK TURTA 5 yumurta 2 çorba kaşığı pudra şekeri 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu 250 gr oda sıcaklığında tereyağ 2 su bardağı un 1 çorba kaşığı kakao 1 su bardağı şeker 2 çorba kaşığı nişasta 3 çorba kaşığı marmelat 1 tutam tuz - Yumurta sarılarından akları ayıralım. Sarıları, pudra şekeri ve tereyağ ile karıştıralım. Un kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip turta hamurunu yoĞuralım. 3 eşit parçaya bölelim. Buzdolabına koyalım. - Yumurta aklarını, bir çimdik tuzla köpürtelim. Şekeri yavaş yavaş ekleyip en son nişastayı katalım ve bembeyaz bir köpük elde edelim. - Hamurlardan birinciyi kelepçeli kek kabının dibine döşeyelim. Üzerine marmelat sürelim.2. hamura kakaoyu ekleyip youralım ve marmelatın üzerine minik minik parçalayarak döşeyelim. Beyaz kremayı bunun üzerine yayalım. Son hamur parçasını da üzerine didikleyerek bitirelim. - Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 50 dakika pişirelim. Çıkarınca soğumasını bekleyip kalıptan çıkaralım. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
|
Elmalı Turta
Sevmeyen yoktur sanırım. Tarifi bulunsun. 125 gr oda sıcaklığında margarin ( erimemiş) Yarım çay bardağı yoğurt 1 çay bardağı şeker 2 su bardağı un Yarım paket kabartma tozu Yarım paket vanilya 1 çay kaşığı kadar limon kabuğu rendesi 1 çorba kaşığı sirke Marmelatı : 2 elma rendesi, 1 çay bardağı şeker, 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi, 1 tatlı kaşığı tarçın Üzerine: Pudra şekeri -Tüm malzemeyi karıştırıp özlü bir hamur elde edelim ve buzluğa atalım. Enaz yarım saat, mümkünse 1 saat dinlendirelim. - Marmelat için elma ve şekeri kaynatalım. elma yumuşayınca ceviz ve tarçını ekleyelim. - Hamurun yarısını yuvarlak tepsinin içine döşeyelim. ( 1 - 1,5 cm kalınlığında) Çatalla üzerine delikler açalım) - 180 derece fırında 20 dakika pişirip çıkaralım. -Üzerine marmelatını serip, kalan hamuru fınfık büyüklüğünde parça parça üzwrine dolduralım. - Yeniden fırınlayıp üzeride iyice kızarana dek yaklaşık 20 dakika daha pişirelim. -Çıkıp soğuyunca üzerine pudra şekeri serpelim. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
|
Erikli muhallebili turta
Hamuru için: 1 su bardağı süt ya da yoğurt 150 gr tereyağ ya da margarin Yarım su bardağı sıvıyağ 1 su bardağı şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 2,5 bardak un Muhallebisi: 2 kaşık buğday nişastası 2 su bardağı süt Yarım bardak şeker Erik marmelatı - Turta hamurunu malzemelerini karıştıralım ve 1/3 ünü ayıralım. Buzdolabına koyalım. - Tepsinin altına yağlıkağıt koyalım, hamuru serelim ( kenarlarını yüksek bırakalım 2-3 cm kadar) - Hamurun üzerine çatalla delikler delip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40 dakika pişirelim. - Bu arada nişasta süt ve şekerden muhallebiyi pişirelim. - Fırından çıkmış ve hafif ılınmış turta üzerine muhallebiyi dökelim. 10 dakika bekletip marmelatı da muhallebi üzerine yayalım. - Buzdolabında soğumuş kalan hamuru çubuklar halinde tartın üzerine döşeyelim. Yeniden fırına verip 20 dakika daha pişirelim. - Karelere kesip servis yapalım. |
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|