28-06-2012, 02:52 | #1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-06-2012
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 92
|
Arnavut böreği
Serde baba tarafından Arnavutluk olunca ilk eklediklermden biri de bu tarif olsun istedim) Geleneksel ve son derece meşhur bir böreğimizdir. İlk başta zahmetli gibi görünse de, aslında kolay ve verilen emeğin karşılığını misliyle alacağınız bir tarif. Kıtır kırır ağızda dağılan börekleri sevenler mutlaka tatmalılar. 1 kg un ( 1 su bardağı kadarı açmak için kullanılacak ) 2 tatlı kaşığı tuz 2,5 su bardaı su 2 çorba kaşıı sirke 200 gr tereyağ ( margarin de kullanabilirsiniz ancak tereyağlı başka güzel..) 2 çorba kaşığı sıvıyağ İçine : 400 gr kıyma, 2 büyük baş soğan, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber, 2 kaşığı tereyağ, 2 avuç kıyılmış maydonoz - Un, su, tuz ve sirkeden özlüce bir hamur yoğuralım. Nemli bir bezin altında dinlenmeye alalım. - Bu arada içini hazırlayalım. Soğanı küp küp dorayalım ve 1 çorba kaşıı tereyağ ile pembeleştirip kıymayı ekleyelim. Tuzu da katıp kavuralım. Ocağın altını kapatınca karabiber ve kıyılmış maydonozu ekleyelim. - Hamuru önce 2 ye ayıralım. Her bir parçadan 13er tane beze yapalım.Tabak büyüklüğünde ilk bezeyi açalım. Bir tepsiye koyalım. 200 gr tereyağını sıvıyağ ile eritelim. ilk açtığımızın üzerine sürelim, ikinciyi açıp üstüne koyalım. Her açtıımız bezeyi tereyağlanmış öncekinin üzerine koyalım. 13 beze bitince bu ilk grubu buzdolabına koyalım. İkinci 13 bezeyi de aynı şekilde üst üste araları da yalanmış olarak hazırlayalım ve buzdolabına koyalım. - İlk grubu çıkaralım ve hepsini birden tepsimizin biraz dışına taşacak büyüklükte açalım. Yalanmış tepsiye serelim. İç malzemeyi döşeyelim. İkinci grubu da tepsi büyüklüğünde açıp üzerine serelim. Alttaki hamuru üsttekinin üzerine getirip kıvıralım. Dilimler halinde keselim. Üzerine kalan erittiğimiz tereyağını sürelim. - Önceden 200 derecede ısıttığımız fırında 45 dakika pişirelim.Çıkınca üzerine bir tepsi örtüp 15 dakika dinlendirelim. Sağlıcakla... |
|
|