agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni18Beğeniler
  • 7 Gönderen nevsune
  • 3 Gönderen nevsune
  • 1 Gönderen malina
  • 5 Gönderen malina
  • 2 Gönderen Eser İlhan

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-06-2012, 16:25   #1
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Ev yapımı küçük atıştırmalıklar :)

Geçenlerde alakasız bir yerde silikon çikolata kalıbı bulunca, Piko türü, içinde meyve, pirinç patlağı gibi zararı azaltacak ama çikolata keyfini yaşayabileceğim bir çikolata yaptım.

Bitter çikolatayı benmari usulu ile erittim. Pirinç patlağını bulamadığım için tahıl gevreklerini ezip, kuru meyve ilave ederek erimiş çikolatayla karıştırıp kalıba döktüm. İstediğimden alası olmuştu. Şimdi vicdanım rahat bir şekilde günde bir tane çikolata hakkımı kullanıyorum
Name:  P6230014.JPG
Views: 2487
Size:  48.0 KB

Kalıp yerine yağlı kağıda döküp, sertleşmeye başlarken bıçak yardımıyla çizgiler yapılırsa da olur gibime geliyor.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025