agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen tevmen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-07-2013, 00:37   #1
Ağaçsever
 
tevmen's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-09-2011
Şehir: İzmir
Mesajlar: 58
Galeri: 2
Hindistan'ın 'dosa'sına benziyor biraz. Yıllar önce Kerala'dan bir arkadaş yaptıydı yediydik.

Bir akşam önceden pirinci suda bıraktık, ertesi günü pişmemiş pirinci mikserden geçirdi. Güçlü bir mikser gerekiyormuş (1500 watt olması lazım dediydi) çünkü pirinci iyice un gibi yapması gerekiyor.

Sonra bulamaç haline getirip (sanırım su ve baharatlarla) tavaya incecik yaydı, çabucak pişti.

İçine sebzeli baharatlı yemekler koyup katlayınca çok pratik oluyor. Kahvaltıda yenirmiş ama bana biraz fazla meşakkatli göründüydü.

Eser İlhan beğendi.
tevmen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025