agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni1Beğeniler
  • 1 Gönderen Sevgi Durul

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-01-2011, 20:49   #4
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,528
Galeri: 765
Malzemeleri ve Yapılışı;

1 Su Bardağı Sıvı Yağ,

1 Su Bardağı Ilık Süt,

1 Yumurta Beyazı İçine, Sarısı Üzerine,

1 Tatlı kaşığı Tuz,

2 Tatlı Kaşığı Şeker,

1 Haşlanmış İri Patates (Sıcak Olacak),

1 Paket Kuru Maya,

2 Çorba Kaşığı Yoğurt,

Aldığı kadar Un.

Bütün malzeme bir araya getirilip yoğurulacak. Yarım saat bekletilip, mayalandırılacak. Hamur sekiz eşit parçaya bölünüp, her biri bir servis tabağı büyüklüğünde elle açılacak.

Açılan hamur, dört parça olacak şekilde kesilecek. Önceden hazırlanan peynir, maydanoz karışımı uzun kısma konup, rulo yapılacak. Ay şekli verilip, üzerine yumurta sarısı sürülecek.

Bir yarım saat de tepside bekletilip, tekrar mayalandırılacak. Pişirilecek. Afiyet Olsun.
Name:  1.JPG
Views: 1003
Size:  33.6 KB
Name:  2.JPG
Views: 1063
Size:  44.0 KB
Name:  3.JPG
Views: 1028
Size:  31.9 KB
Name:  4.JPG
Views: 1037
Size:  33.6 KB

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025