agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni6Beğeniler
  • 3 Gönderen
  • 3 Gönderen Müjgan

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 10-02-2015, 16:48   #1
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Hafta sonunda dolapta epeydir bekleyen ayvaları artık bitirmek üzere ayva tatlısı yapmaya karar verdiğimde, içlerinin bozulmuş olabileceği konusunda endişelerim vardı. Neyse ne kendileri ne de yüzüm kara çıktı...

Onları kabuklarından ve çekirdeklerinden temizleyip yıkayınca, suda pişirmek yerine portakal suyunda pişirme fikri oluştu birden bire. Üç büyük ayva için 2 büyük portakalın suyunu sıkıp, biraz pişirdim. Pişerken önceden kuruttuğum eski ayva çekirdeklerini sargı bezinden bir bohça yapıp, ekledim. Ayva çekirdekleri suyla şişince jölemsi hoş bir kıvam veriyor. Portakal suyu ayvanın pişince oluşan o pembemsi rengini hafif turuncumsu yaptı. Yeterince şeker ilave edip, biraz daha kaynattım. Biraz daha aromatik olmasını istediğim için minik bir tarçın çubuğunu bir dakikadan daha az süre için ekledim ve çıkardım.

Sonuçta ekşimsi, hafif tarçın aromalı, umduğumdan güzel bir ayva tatlım oldu. Keşke yemeden önce fotoğrafını çekseydim )

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 13:56.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025