View Single Post
Eski 15-10-2010, 12:32   #3
limon
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Teşekkürler sn. Aşık.

Yukarıdaki fotoğraftakinde gıda boyası var gibi. Kimisi lohusa şekeri katıyormuş renk vermesi için.

Ben boyasız yapıyorum ama karamelize bir renk alıyor. Belki denemek istersiniz. Ayvanın kabuğu soyup, ikiye bölüp çekirdeğini çıkarınca, hepsini birden tenceye koyup pişiriyorum. Çekirdekler suyunun jelimsi olmasını , kabuklar karamelize bir renk almasını sağlıyor. Pişince yarım ayvaları alıp kalan az miktardaki suyu üzerine gezdiriyorum.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön