agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-01-2012, 18:56   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 25-07-2004
Şehir: Adana
Mesajlar: 3,563
Galeri: 270
ben tatlandırıcı olarak stevia'yı kullanmaya başladım
işlenmiş olsa da diğerlerine göre daha sağlıklı olduğunu okudum
stevia ile yapılan bir muffin tarifi var (bir ara dukan diyetini araştırırken rastlamış ve yapmıştım)

yalnız bu tarifte un yok

60 gr kakao (gözünüze çok gelirse 50 gr. yapın)
2 yumurta
4 yemek kaşığı yulaf kepeği
2 yemek kaşığı buğday kepeği (bunların hepsi yulaf kepeği de olabilir)
1 su bardağı süt
150 gr tatlandırıcı
1 paket kabartma tozu

Yumurtayı iyice çırpın, sütü ekleyin karıştırmaya devam edin, daha sonra diğer tüm kuru malzemeleri ekleyerek, kalıplara dökün. 175 derecede kontrollü olarak 20-25 dk. pişirin. Her fırının özelliği farklı, bu nedenle kontrol etmek lazım, afiyet olsun.

not: isterseniz içine biraz diyabetik çikolata da eritip koyabilirsiniz

backyard Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025