agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 17-09-2010, 18:40   #1
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Tulumba Tatlısı

Name:  tulumba-tatlisi-300x200.jpg
Views: 7361
Size:  19.1 KB
Geçenlerde TV'de meşhur bir Tulumca tatlıcısından tarif alıyorlarken rasladım. Tulumba tatlısının püf noktası pişirmesiymiş, hamur soğuk yağa atılırmış, yavaş yavaş kızartılırmış. Ustadan duyunca ve nasıl yapıldığını görünce hevesle bizimkilere sürpriz yapayım istedim.

Uyguladığım tarifin malzemeleri;
-2,5 su bardağı un

-1 çorba kaşığı ince irmik

-1 çorba kaşığı nişasta

-5 yumurta

-1 küçük paket margarin (1 parmak genişliğinde parça ayrılacak: 100 gr.)

-3 su bardağı şeker

-2 su bardağı kızartma için zeytinyağı veya ayçiçek yağı.

-1 /4 limon suyu

YAPILIŞI:

1- Şeker, 3 bardak su ile kaynatılır. Üzerinde biriken
köpükler alınıp, limon suyu konur. Koyulaşınca ateşten alınır.

2- Bakır bir tencereye 2,5 bardak su, margarin, 1 tutam tuz konup kaynatılır. Elenmiş un, irmik, nişasta ilave edilip karıştırarak pişirilir. Tencereye yapışmayacak duruma gelince ateşten alınır. Ilınınca yumurtalar birer birer kırılır. 1 kaşık da şuruptan katılıp karıştırılır.

3- Hamur, ucuna tırtıllı huni takılmış krema torbasına doldurulur. Isıtılmış yağa 4- 5 cm boyunda sıkılıp iki bıçakla kesilir.

4- Tava sallanarak pembe renkte kızartılır. Fazla yağı çekmesi için kağıt üzerine çıkarılır.

5- Sonra şuruba atılıp karıştırılır. 5 dakika sonra tabağa alınır.

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025