agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-03-2010, 13:10   #1
Ağaç Dostu
 
fevziye's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-11-2007
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 1,227
Galeri: 134
Sadrazam Lokumu

SADRAZAM LOKUMU

Malzemeler:
Beş su bardağı süt
Bir su bardağı un
Bir su bardağı tozşeker
Bir paket vaniya
1 paket krem şanti
Bolca Hindistan Cevizi
Bir buçuk su bardağı ceviz, badem

Hazırlanışı:
5 su bardağı sütü, unu, tozşekeri birlikte ateşe yerleştirin. Muhallebi pişmeye başlayınca, tencerede mikser ile hiç pütür kalmayacak şekilde çırpın. Bir paket vanilyayı ilave edin, göz göz olana kadar karıştırmaya devam edin. Koyu kıvama gelince ateşten alın soğumaya bırakın. Kare fırın tepsisine bolca hindistan cevizini serpin, ılınan kremayı hindistan cevizinin üzerine dökün ve bir yemek kaşığı yardımıyla kremayı tepsiye yayın. Buz dolabına kaldırın, dinlenmeye bırakın. Bir çay bardağı süt ile krem şantiyi iyice cırpın, dolaba kaldırın. Dinlenen muhallebinin üzerine krem şantiyi sürün. Şantinin üzerine cevizi dökün. 1 - 2 saat dinlendirin daha sonra sonra lokumları büyük kareler şeklinde kesin ve rulo haline getirerek sarın. Birleşen uçlarını alta gelecek şekilde yerleştirip biraz bekletin. Afiyet olsun.

fevziye Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:42.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024