agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 25-08-2009, 19:19   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 09-02-2008
Şehir: Antalya
Mesajlar: 438
Galeri: 353
Kek yapmanın püf noktaları;

  • Un karışıma katıldıktan sonra çok fazla karıştırılmamalıdır. Fazla karıştırma ekmeklerde olduğu gibi lastiksi bir yapının oluşmasına neden olur.
  • Yumurtalar iyice kabarıncaya kadar çırpılmalıdır.
  • Kek hamuru boza kıvamında olmalıdır. Un miktarı az olursa kekiniz çöker, fazla olursa sert ve kuru olur.
  • Mısır unu, kakao, vanilya, kabartma tozu, tarçın gibi malzemeler una eklenmeli, karışımın tam olarak gerçekleşmesi ve havalandırılması maksadıyla hep birlikte elenmelidir.
  • Hamura eklenen meyve ve çerezler en son nişastaya veya una bulayarak çok fazla karıştırmadan ilave edilmelidir.
  • Kekler genellikle 170-190 derece arasında önceden ısıtılmış fırınlarda pişirilir.
  • Hamur kalıba aktarıldıktan sonra kalıbı 1-2 kere tezgaha veya kaşık ile kalıbın etrafına vurarak hamurun oturması sağlanır.
  • Karışım fırına sürüldükten sonra en az 20dk kapak kesinlikle açılmamalıdır.
  • Kek piştikten sonra fırının derece ayarını kapatın ve keki sönmüş fırında 10 dk bekletin.
  • Kek fırından alındıktan 10 dk. sonra kalıptan çıkartılır. Veya ıslak bez üzerine oturtulur. Kalıptan çıkartılan kek kağıt havlu üzerine koyulur. Kekin nemlenip ıslak ıslak olmasını engeller.
  • Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır.

Arzu Kırlangıç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:38.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025