agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-08-2009, 11:17   #1
Ağaç Dostu.
 
doğalbahçe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-01-2009
Şehir: Sapanca / Sakarya
Mesajlar: 1,896
Galeri: 17
Saray Sarma

Saray Sarma

Malzemeler,

- 9 Çorba Kaşığı Toz Şeker
- 6 Çorba Kaşığı Un
- 1lt + 1 Su Bardağı Süt
- 2 Paket Vanilya
- 1 Su Bardağı Hindistan Cevizi
- 2 Yemek Kaşığı Margarin

- 1 Çay Bardağı Dövülmüş Ceviz
- Üzerine Toz Antep Fıstığı

Yapılışı

- Toz şeker ve unu bir tencereye alın, üzerine sütü azar azar ilave edip karıştırın, margarini de ekleyerek orta ateşte pişirin, tencereyi ocaktan indirmeye yakın vanilyayı ilave edip tencereyi ocaktan alın. Muhallebiyi 10 dk. mikserde çırpın, kare şeklindeki 2 ayrı borcam tepsiye dökün, buzdolabında soğuması için bekletin, daha sonra buzdolabından çıkaracağımız tepsilerdeki malzemelerimizi 10'ar cm'lik kareler halinde kesin, başka bir tarafa ise hindistan cevizini yayın üzerine kare şeklinde kesilmiş muhallebiyi kayup hindistan cevizlerinin muhallebiye yapışmalarını sağlayınız, içine ise çekilmiş çeviz veya bademleri ekleyerek rulo halinde sarınız, üzerine dilerseniz öğütülmüş antep fıstığı ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen doğalbahçe : 11-09-2009 saat 11:23
doğalbahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:57.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024