agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni21Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 05-03-2011, 12:02   #29
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Bir kaç ay önce bir TV programında Amasya hakkında bilgi verilirken, haşhaşlı çörek yapan kadınları da göstermişlerdi. Hamurları açıp, üzerine cevizli haşhaşı koyup, bu hamurları üst üste koyarak yapıyorlardı.

Detayını hatırlamıyorum ama benzer şekilde yaptım, bu sefer istediğim kat kat (iplik iplik ) hali daha güzel oldu.

Yarım kg tam un ile bir tepsi, yarım kg beyaz un ile iki küçük borcam doldu. Yarım kg unla yapılan hamuru dörde böldüm. Açıp, karışımı sürüp hamurları üstüste koydum, tekrar merdane ile biraz açtım. Sonra şerit şerit keserek büktüm, üzerine yumurta sürdüm. Fırına koymadan önce bekleyen tepsiler biraz daha fazla kabardı.

Name:  DSCN0356.JPG
Views: 42773
Size:  42.4 KB

Name:  DSCN0357.JPG
Views: 130670
Size:  44.5 KB

Name:  DSCN0363.JPG
Views: 44777
Size:  67.3 KB

Name:  DSCN0367.JPG
Views: 43170
Size:  64.5 KB

Name:  DSCN0360.JPG
Views: 43405
Size:  52.9 KB

Maviş beğendi.
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025