![]() |
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir kaç ay önce bir TV programında Amasya hakkında bilgi verilirken, haşhaşlı çörek yapan kadınları da göstermişlerdi. Hamurları açıp, üzerine cevizli haşhaşı koyup, bu hamurları üst üste koyarak yapıyorlardı. Detayını hatırlamıyorum ama benzer şekilde yaptım, bu sefer istediğim kat kat (iplik iplik ) hali daha güzel oldu. Yarım kg tam un ile bir tepsi, yarım kg beyaz un ile iki küçük borcam doldu. Yarım kg unla yapılan hamuru dörde böldüm. Açıp, karışımı sürüp hamurları üstüste koydum, tekrar merdane ile biraz açtım. Sonra şerit şerit keserek büktüm, üzerine yumurta sürdüm. Fırına koymadan önce bekleyen tepsiler biraz daha fazla kabardı. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|