agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni21Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 21-08-2009, 13:48   #16
Ağaç Dostu
 
thomasina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-06-2009
Şehir: istanbul
Mesajlar: 497
Galeri: 31
Anne tarafımın meşhur çöreğidir, adıan biz de koşma denir. Biz de bu tarifin biraz farklısını yapıyoruz. Hemen hemen aynı hamuru kullanıyoruz yalnızca haşhaşlı karışıma biraz tahin ekliyoruz. Bütün hamuru açıp iç malzemeyi ekleyip, kapatıp iki kez bu işlemi yaptıktan sonra ruloyu üçer parmak genişliğinde parçalara ayırıp, içi görünen tarafı üste gelecek şekilde tepsiye diziyoruz.Hamuru tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine çok bolca susam serpiyoruz ve bir süre daha tepside mayalanmasını bekledikten sonra fırınlıyoruz. Bu da değişik bir lezzet, öneririm. Zaten haşhaşın girdiği her şey inanılmaz lezzetli oluyor.
İstanbul' da kapalı çarşıda ve Kadıköy balıkçılarada bulunabiliyor. Ama çocukken annem çiğ haşhaşı güzelce kavurduktan sonra eski kahve değirmeniyle çektirirdi bize. Şimdi hazır almaktan daha fazla hoşlanıyorum doğrusu.

thomasina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025