agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni21Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-08-2009, 15:15   #2
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Name:  16084.jpg
Views: 45257
Size:  26.9 KB
İkinci kez açılan parçalar, her iki ucundan elle çekiler burulur ve yağlanmış tepsiye yerleştirilir.

Name:  16083.jpg
Views: 45519
Size:  37.5 KB
Yumurtanın sarısı ve beyazı beraber çırpılarak üzerine sürülür. İsterseniz uzun parçaları bıçakla ikiye bölebilirsiniz.

180 derecede yaklaşık 30 dakikada pişer. Pişerken tezgahın üzerindeki kırıntılar kabaca alınır. Tezgaha bir kaç kaşık sirke dökülür, bulaşık deterjanlı süngerle kolayca temizlenir.

Name:  16081.jpg
Views: 45304
Size:  40.0 KB
Yanında peynir, zeytin yenir ve demli çay içilir (çayım daha demlenmedi).

Notlar:
-Bu çörek bekleyince de başka güzel oluyor. Derin dondurucuda saklanabiliyor. Tavada az ısıtıp serviz yapabilirsiniz.
-Kepekli un katarsanız ağızda daha çok dağılıyor.
-Bu çörek hamuru ince açılarak tavada da yapılıyor. Bilen arkadaşlardan tarifini bekleriz.


Düzenleyen Kiraz : 15-08-2009 saat 15:30 Neden: gereksiz yer çıkartıldı
Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:15.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025