![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Bademli Kaymaklı Kayısı Tatlısı
Malzemeler: Yarım kilo kuru kayısı 1.5 bardak toz şeker 5 bardak su Bir-iki avuç kavrulmamış badem içi Kaymak Süslemek için dövülmüş antep fıstığı Yapılışı: Tencereye kayısılar, su ve şeker konur ve 10 dk kaynatılır. Sonra kayısılar şerbetin içinden çıkarılıp soğumaya bırakılır. Kayısılar kaynadığı sırada bademler 4-5 dk haşlanır ve kabukları soyulur. Soğuyan kaysıların içine kaymak ve birer badem konur ve servis tabağına dizilir. Üzeri dövülmüş antep fıstığı ile süslenir. Not: Kayısıların üzerlerinin parlak olması için biraz kaysı reçeli sürülmesi tavsiye edilir. Yiyenlerin yorumu ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
|
|