View Single Post
Eski 22-07-2009, 22:06   #1
Nariel
Ağaç Dostu
 
Nariel's Avatar
 
Giriş Tarihi: 18-04-2008
Şehir: Silifke & İstanbul
Mesajlar: 2,203
Bademli Kaymaklı Kayısı Tatlısı

Malzemeler:

Yarım kilo kuru kayısı
1.5 bardak toz şeker
5 bardak su
Bir-iki avuç kavrulmamış badem içi
Kaymak
Süslemek için dövülmüş antep fıstığı

Yapılışı:

Tencereye kayısılar, su ve şeker konur ve 10 dk kaynatılır. Sonra kayısılar şerbetin içinden çıkarılıp soğumaya bırakılır.

Kayısılar kaynadığı sırada bademler 4-5 dk haşlanır ve kabukları soyulur.

Soğuyan kaysıların içine kaymak ve birer badem konur ve servis tabağına dizilir.

Üzeri dövülmüş antep fıstığı ile süslenir.

Not: Kayısıların üzerlerinin parlak olması için biraz kaysı reçeli sürülmesi tavsiye edilir.

Yiyenlerin yorumu: Ağıza atıldığında önce yoğun bir kayısı tadıyla karşılaşılır, ardından kaymak tadıyla kayısı tadı birleşir, sonunda badem de kendini belli eder ve mest olunur

Eklenen Resimler
  
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön