agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




Beğeni Düzeni4Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-07-2009, 17:42   #1
Ağaç Dostu
 
Adalet Yağcı's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-06-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 11,100
Galeri: 260
Offff... gerçekten harika, ellerinize sağlık.
Ben hâlâ deneyemedim, vişnem kalmadı, komşularda da yok, Mersin'e inip vişne bakmak lazım, zamanı geçmek üzere.

Şeftaliler yetişti, kavundan olabiliyorsa şeftaliden de olabilir

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2009, 17:55   #2
Ağaç Dostu
 
Müjgan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2004
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,544
Galeri: 30
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı Mesajı Göster
Offff... gerçekten harika, ellerinize sağlık.
Ben hâlâ deneyemedim, vişnem kalmadı, komşularda da yok, Mersin'e inip vişne bakmak lazım, zamanı geçmek üzere.

Şeftaliler yetişti, kavundan olabiliyorsa şeftaliden de olabilir
Evet değişik meyvelerle denemek mümkün, mayhoş tad isteniyorsa biraz limon tuzu eklenebilir.
Ben kabım küçük olduğu için bir kilo vişneden yaptımdı, şekeri de eritmesi güç olmasın diye, pudra şekeri koydum. Böylece hiç ısıtılmadan eritildiği için, vişnenin orijinal kırmızı rengi de korunmuş oldu.
Katman oluşturma konusunda biraz kafa yorulursa, daha fazla katlı, değişik yoğunlukta katmanlar eldesi mümkün.
Bu denemeleri de mutfak bölümünün denemeler, yaratıcı mutfak kısmında anlatmalı.

Müjgan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025