agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Hamurişleri, Tatlılar, Çerezler
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 23-01-2009, 18:23   #4
Ağaç Dostu
 
kahyanur's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-08-2008
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 254
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi papatyam Mesajı Göster
Aşağıda tarifini yazdığım kurabiyeyi dün akşam yaptım aynı un kurabiyesi gibi tadı fakat ilk defa bir kurabiyem sert oldu bunu sebebi de galiba yumurta akı birdaha ki sefere yumurta akı kullanmadan deneyeceğim.
Tariften yumurta akını çıkartırsanız geriye kakao hariç, un kurabiye tarifi kalıyor. Eğer yumurta akı çıkarsa hamuru açmanız ve yuvarlamanız çok zor. Hamur dağılacaktır. Kurabiyenin sert olması şekerin fazlalığından. 2 su bardağı un için 1.5 su bardağı pudra şekeri çok fazla. Ölçüde yanlışlık olmasın ?. Şekeri yarı yarıya azaltın bence.
Canım un kurabiyesi istedi şimdi


Düzenleyen kahyanur : 23-01-2009 saat 18:32 Neden: ilave
kahyanur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025