agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Geziler, Gezilecek Yerler, Türkiye'de önemli doğa alanları (https://www.agaclar.net/forum/geziler-gezilecek-yerler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/)
-   -   Omiya Bonsai Köyü - Japonya İzlenimleri (https://www.agaclar.net/forum/geziler-gezilecek-yerler-turkiyede-onemli-doga-alanlari/31772.htm)

tourkana 10-06-2013 22:26

5 Eklenti(ler)
Devam ;

tourkana 10-06-2013 22:28

5 Eklenti(ler)
ManseiEn ,

Aldığım saksı, özel yapım ,ustası tanınmış ve saksının değişik yerlerine parmak batırmasıyla tanınıyor :)

Bu ladini beraber hazırladık, seneye Kokufu da yer alacakmış. (Önce ve sonra olarak bakın farkı göreceksiniz.)

tourkana 10-06-2013 22:31

5 Eklenti(ler)
Ve son fotoğraflar ;

tourkana 10-06-2013 22:40

5 Eklenti(ler)
Bonsai köyünde sadece Bonsai Bahçelerinin fotoğraflarını çekmedim, belki bir gün bu köye benzeyen bir oluşum yapılırsa fikir vermesi açısından yararlı olabileceğini düşündüğüm kareleri ekliyorum,

tourkana 10-06-2013 22:42

5 Eklenti(ler)
Köyiçinden diğer görüntüler,

tourkana 10-06-2013 22:43

5 Eklenti(ler)
Ve son 5 fotoğraf ,

Bonsai Köyünü kuranlar, ve eski bonsai ustaları anısına dikilitaş,
Torii Kapısı ,
Mazgalda Bonsai Desenleri ,
ve Günün sonunda güzel bir yemek,(unagi don,yılan balığı).

Japonya- Tokyo 'nın bahçeleri ile başka bir başlıkta devam edeceğim.

vosul 11-06-2013 10:04

mükemmel bir gezi, imrenmemek elde değil :) hatta kıskanmamak :) fotoğraflar çok güzel emeğinize sağlık

Charlaux 12-06-2013 18:21

Merhaba sn.tourkana,Öncelikle böyle bir mekanı tanıttığınız için size bir teşekkürü borç bilirim.Gittiğiniz bonsai köyü tahminimce
hem ağaçseverler hem de bonsaiseverler için bir cennet niteliğindedir,ayrıca Japonya'ya bu kadar ucuza gitmek bence ayrı bir sanat olarak nitelendirilebilir.Resimleri incelerken aklıma şu takıldı,satışta olan bonsailerin hepsi ayrı bir güzelliğe sahip sanat parçaları,peki onların adayları satışa sunması ne kadar sürüyor ? Fiyatlar nasıl bu kadar ucuz,bonsaileştirme süreci onlar için kısa ve zahmetsiz olduğu için mi yoksa belki toplu ihracat olduğu için mi (Böyle birşeyin olup olmadığından haberim yok ama mantığıken böyle olabileceğini düşündüm) Ancak edindiğim izlenim bu ağaçlarda bir sanat dokunuşu olduğu,herhalde oradakiler bu işi severek yapıyor.Bize bu güzellikleri gösterdiğiniz için tekrar teşekkür ederim.

zorr 12-06-2013 20:45

Sn.tourkana
Sonunda kafanızdakini gerçekleştirdiniz ve bonsai severlere bu forumda paylaştınız.
Sız fotoğraflarda mutlu ve çok keyifli görünüyorsunuz.
Umarım daha çok sık Japonya seheyatı yaparak,bu sanatı daha iyi öğrenmeye çalışırsınız.
Bazı arkadaşlıklarda kurmuşsunuzdur herhalde.
Uzun vadeli bir yolda çalişmalarınızın devamını delerim.
Selamlar

şenol dalkıran 12-06-2013 21:12

sayın tourkana bazı karelerde küçük saksılar içine kalem kalınlığında belki daha ince fidanlar var bu başka bir tarzmı yoksa bu saksılar içinde büyüsün bonsai formu alsın diye yapılmış acaba(benim bildiğim büyük saksılarda gövdeyi kalınlaşınca küçük saksıya almak),birde balçık topları gibi toplar içinde bonsailer vardı,netten bakınca akadama ve yosun karışımı olduğunu gördüm,ağaçlara özel başka karışım varmı acaba bunların içinde,sulama sıklığı nedir acaba bu konuda da bilgi verebilirseniz memnun olurum.

tourkana 25-10-2013 14:04

5 Eklenti(ler)
Tokyo'nun Bahçeleri ile devam edelim, ilk park Shinkuku'da bulunan Chuoku park, burada bir Şinto Tapınağı vardı, Japonlar Şintoizm ve Budizm 'e inanıyorlar, bu iki din de inançtan çok ahlak kurallarına göre şekillenmiş yapıdalar.
Bir görüşe göre 88 milyon tanrıları var ( Ameterasu (güneş tanrısı) başta olmak üzere (imparatorun da onun soyundan olduğuna inanılır) ve diğerleri), hatta ölmüş büyükler bile bir süre sonra Kami (Tanrı) olur ve ev içlerinde kendilerine özel hazırlanmış kısımlarda tapılırlar.

tourkana 25-10-2013 14:08

5 Eklenti(ler)
Tapınma işlemini şöyle yapıyorlar, öncelikle eller su havuzunun olduğu yerde ahşap kepçe aracılıığı ile yıkanıyor. Sonra tapınma alanına gelindiğinde, ipler çekilip çanlarla gürültü yapılıyor,birkaç kere el çırpılıyor, boş kutuya bozuk para atıliyor ve selam verildikten sonra dua ediliyor.

tourkana 25-10-2013 14:10

5 Eklenti(ler)
Parktan sonra , oradaki bir AVM 'ye gittim, ne şanslıyım ki içerde Açelya Sergisi vardı.

tourkana 25-10-2013 14:11

5 Eklenti(ler)
Devamı ;

jiyan42 25-10-2013 15:32

tebrikler çok güzel resimler

şenol dalkıran 05-11-2013 13:33

Sayın tourkana 40 numaralı mesajda ben ve charlaux size birşeyler sorduk ya sorduklarımızı görmediniz ya da cevap vermeye tenezzul etmediniz ,acaba hangisi.

tourkana 05-11-2013 15:49

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Charlaux (Mesaj 1168989)
Merhaba sn.tourkana,Öncelikle böyle bir mekanı tanıttığınız için size bir teşekkürü borç bilirim.Gittiğiniz bonsai köyü tahminimce
hem ağaçseverler hem de bonsaiseverler için bir cennet niteliğindedir,ayrıca Japonya'ya bu kadar ucuza gitmek bence ayrı bir sanat olarak nitelendirilebilir.Resimleri incelerken aklıma şu takıldı,satışta olan bonsailerin hepsi ayrı bir güzelliğe sahip sanat parçaları,peki onların adayları satışa sunması ne kadar sürüyor ? Fiyatlar nasıl bu kadar ucuz,bonsaileştirme süreci onlar için kısa ve zahmetsiz olduğu için mi yoksa belki toplu ihracat olduğu için mi (Böyle birşeyin olup olmadığından haberim yok ama mantığıken böyle olabileceğini düşündüm) Ancak edindiğim izlenim bu ağaçlarda bir sanat dokunuşu olduğu,herhalde oradakiler bu işi severek yapıyor.Bize bu güzellikleri gösterdiğiniz için tekrar teşekkür ederim.

Geç cevap için özür dilerim gündem yoğunluğundan cevap verememiştim , 5 TL ye kalın gövdeli Açelya Bonsailer, 20 tl ye kalın gövdeli çam bonsailer gördüm, kalın gövdeli bir çamı ise 1000 TL tekabülünde bir yene rahatlıkla alabiliyorsunuz , hatta ben de aldım bir tane 100 tl ye ama orada bıraktım. Nedeni tabi ki arzın fazla oluşu, yüksek stokla çalışıyorlar çünkü ciddi şekilde talebe sahip bir endüstrileri var.

tourkana 05-11-2013 15:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi şenol dalkıran (Mesaj 1215125)
Sayın tourkana 40 numaralı mesajda ben ve charlaux size birşeyler sorduk ya sorduklarımızı görmediniz ya da cevap vermeye tenezzul etmediniz ,acaba hangisi.

Şenol Bey , sizden de çok özür dilerim yazınızı gördüm ama farklı sebeplerden dolayı atlamışım, ince kalem gibi olan çamlar aslında 7-8 yaşındalardı, onları tohumdan yetiştirmişler ve gerekli teknikleri uygulayarak farklı çalışmalara imza atmışlar. Daha çok 3-5-7 li orman çalışması yaptıklarından gövde incelikleri çok sırıtmıyordu.
Balçık toprak üzerine dikili gördüğünüz çalışmalara Kokedama deniyor, sanırım mesajlarda onlardan bahsetmiştim. Daha çok açelyalar ve çalı türü ağaçlarda bu çalışmaları gözledim. Açıkçası Kokedama hakkında çok bilgi sahibi değilim, bu isimle araştırma yapıp uygulama yaparsanız çalışmanızı mutlaka bizlerle paylaşınız.

Tohumcu Nılgun 06-11-2013 03:35

Fotograf ve bilgiler icin cok tesekkur ederim.

Sanki kendimi ayri bir dunyada gibi hissettim. :)

Bosailer gercekten harika, boyle guzel gezilerin devamini dilerim.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:44.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025