![]() |
Beloperone
Alıntı:
|
Merhabalar Sayın Nuri Murvet, Sayın Fatma Sunay, Sayın Aydınlık;
Hocam çok güzeller, sanırım Sayın Fatma Sunay' ın bahsettiği çiçek, muhteşem(diğerine göre, Aczık daha). O nasıl renk ve kenardaki başkalaşma, en güzel anı o olsa gerek. Aynen güneş batarken havaya uzanan leylek gagası efendim, ALLAH' ın mücizesi. Teşekkürler Sayın Hocam. Rahmetli ''ARF hocamızın'' da ruhu şad olsun. Vesile olan Sayın Aydınlık'a teşekkürler. Eli öpülesi Bahçevanınızdan başlayıp katkıda bulanan herkese, Şahsınızda saygılarımla lütfen. |
Özürler Sayın Perihan Bayram,
Farketmemişim, bağışlayın lütfen. Saygılarımla lütfen. |
1 Eklenti(ler)
Sayın perihan bayram
Sayın mrduran , gezimize devam ediyoruz İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 253246 Heliconia bihai- Yalancı Muz Çiçeği Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
Ne kadar güzel çiçek sanki kuş gagası gibi bayıldım...
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba sayın fatma sunay
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 253659 Eklenti 253660 Yaz sonu Sonbahar meyveleri |
Değerli çalışkan arkadaşım kaktüs bahçesini bende defalarca gezdim bazı kaktüsler hasta ama süründüren bir hastalıkları var ve o bölümün düzenlenmesi zaruriyet arz ediyor.
böyle bir çalışmayı önerin gönüllü olarak tüm tecrübelerimi uygulamak isterim.. Çalışmalarını günü günü gününe takip ediyorum. Görüşmek umudu ile |
Merhaba sayın ankstel
Botanik bahçede kaktüs serası olarak ayrılmış bir bölüm yok, biliyorsun... Seninle yaptığımız sohbetler içersinde bu konuyu konuşmuştuk. Bende senin gibi taşın altına elimi koymaya hazırım, zaten imkanlarımız ölçüsünde elimiz taşın altında.... Yakın zamanda geldin mi? Bilmiyorum. Binada tadilat ve düzenlemeler bahara kadar devam edecek, ortalık biraz dağınık... Kaktüs bölümü için bir de yer sorunu var, en önemlisi de tabii ki (Duygusal sebebler) bu iş bayağı bir maddi destek istiyor. Erdal Üzen hocam'da yapılacak olan projeyi destekler, zaman içersinde bu sorunlarıda beraberce aşarız İnşallah . Selamlar.... |
1 Eklenti(ler)
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi
Eklenti 253847 Yaz sonu Sonbahar meyveleri |
Cahit Arf
2 Eklenti(ler)
Merhaba Sayın Nuri Murvet aydınlık
Böyle örnek ve çok değerli ülkemizin ilk ordinaryüs profesörlerinden olan dehayı gündeme getirdiğiniz için sonsuz *** ederim TÜBİTAK 1985 verdiği bir sempozyumda kendisi ile çok kısa olsa tanışma imkânım olmuştu Cahit Arf kimdir biraz bilgi verelim. 1938 yılında Almanya Göttingen Üniversitesi’nde doktorasını bitirdi. Türkiye’ye geldiğinde ise İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi’nde profesör ve ordinaryus profersörlük mertebelerine kadar geldi. İstanbul Üniversitesi’nde 1962 yılına kadar kaldı. Daha sonra Robert Koleji’nde Matematik dersleri vermeye başladı. 1964 yılında Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bilim kolu başkanı oldu. Amerika Birleşik Devletleri’nde de bazı çalışmalarda bulundu. Kaliforniya Üniversitesi’nde konuk öğretim üyesi olrak görev yaptı. 1967 yılında ODTÜ’de öğretim üyesi olarak görev yaptı. 1980 yılında emekli oldu. Emekliye ayrıldıktan sonra TÜBİTAK’a bağlı Gebze Araştırma Merkezi’nde görev aldı. 1985 ve 1989 yılları arasında Türk Matematik Derneği başkanlığını yaptı. Cahit Arf, İnönü Armağanı’nı (1949) ve TÜBİTAK Bilim Ödülü’nü kazandı (1974). Cebir ve Sayılar Teorisi üzerine uluslararası bir sempozyum 1990′da 3 ve 7 Eylül tarihleri arasında Arf’ın onuruna Silivri’de gerçekleştirilmiştir. Halkalar ve Geometri üzerine ilk konferanslarda 1984′te İstanbul’da yapılmıştır. Arf, matematikte geometri kavramı üzerine bir makale sunmuştur. Cahit Arf 1997 yılının Aralık ayında bir kalp rahatsızlığı nedeniyle aramızdan ayrıldı. Cahit Arf, matematik alanında çok büyük başarılara imza atmıştır. Sentetik geometri problemlerinin cetvel ve pergel yardımıyla çözülebilirliği konusundaki yaptığı çalışmalar, cisimlerin kuadratik formlarının sınıflandırılmasında ortaya çıkan değişmezlere ilişkin “Arf değişmezi” ve “Arf halkaları” gibi literatürde adıyla anılan çalışmalarının yanı sıra “Hasse-Arf Teoremi” ile anılan teoremler kazandırmıştır. Cahit Arf ülkemiz için çok önemli bir bilim adamıydı, ama pek akıllara gelmez nedense. Hatırlamalıyız ama. 10 TL’nizin arkasına baktınız mı hiç? |
Alıntı:
Merhaba Sayın Nuri Murvet arkadaşım Bende Erdal Üzen hocam’la konuştuktan sonra bu konuya ilgi gösterecek arkadaşlarla görüştüm yalnız gereken alakayı göremedim .. Öyle’ki belli bir zaman önce bazı arkadaşların ilk heyecanla Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi kurulan kaktüs bahçe ve serası şimdi içler açısı durumda Ali Nihat Gökyiğit Bey bu konuda bizzat kendi şahsen ilgilenerek her türlü imkânı kullanıma sunmuştu. sanırım bizim insanımız.maymun iştahlı bir yapı mevcut ilk sorun ve zorlukta hemen vaaz geçip her şeyi kaderine terk ediyorlar.. Tek umudum bu tür botanik bahçelerinde bir bölümün olması bu sorunlarında aşılmasında üstümüze düşenleri beraberce aşmak. Selamlar |
hiç sesim çıkmadan , soluk almadan geziyorum bu sayfayı.
yorum yazmıyorum; çünkü çok ayıp ki ben istanbul üniversitesi mezunu olmama rağmen burayı duymamıştım ve görmemiştim. çok üzülüyorum bu duruma. bir daha bir haftasonu etkinliği düzenlerseniz mutlaka ama mutlaka ordayım. inşallah düzenlersiniz ;) |
Alıntı:
Sizin iyi niyetinizi ve bir şeyler yapma gayretinizi taktir ediyorum. Belki bilginiz yoktur, sizinle bu konuları konuştuktan sonra Erdal Üzen hocamızın saygıdeğer eşi vefat etti ve kendisini yeni yeni toparlıyor derken oğlu otobanda trafik kazasına karıştı araba takla atmış, Allahtan kendisine bir şey olmamış aksilikler hep üstü üstüne geldi birde botanik ana bilim dalı binası tadilata girdi, hala etraf dağınık.. Bu olanların haricinde biliyorsunuz, tüm kamu kuruluşları bürokrasinin kuşatmasında ha deyince bazı şeyler olmuyor. Bakın siz diyorsunuz N.G.B.Bahçesinde bile sorunlar oluyorsa söylenecek fazla söz yoktur. Siteminizde haklısınız, kurucuların yaptıklarını ileriye götürecek bilinç ve irade gerekli bir de ilgi alakada gerekli bence.... Tüm güzellikler sevgi ile başlıyor. Bu güzellikleri ortaya çıkaracak bilgi ve tecrubede botanik bahçesi bünyesinde mevcut inanıyorum ki bu sorunlarda aşılacaktır. Cahit Arf, hürmet ve saygı ile anıyorum, ruhu şad olsun.... |
Alıntı:
Merhaba sayın ilksenozturk hoş geldiniz. Lütfen kendinizi bu kadar üzmeyin, o zaman ki bilinç ve ileriye doğru koyduğumuz hedefler bu konulara odaklanmamızı güçleştiriyordu. Önemli olan farkındalık siz farkına varmışsınız, bence size teşekkür etmek gerekli siz kazandık tekrar hoş geldiniz. Bahar ayına yaklaştığımız günlerde botanik bahçe gezisi etkinliği düzenlemek gerekli oldu, bu sayfalardan duyurumuzu yaparım, görüşmek dileği ile...Saygılarımı sunarım.. |
1610 daki meyve ne acaba ilk defa gördüm ve erak ettim. Merakım için özür dilerim..
|
Sayın fatma sunay
Sizi yanılttım galiba... Meyvesi - Tohumu söyleminden meyvesi olanı seçtim... Tohumu doğru olanıdır. Merak ettiğiniz İris (Süsen ) çiçeği tohumudur. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 254263 İris (Süsen ) Çiçeği Tohumu Yaz sonu Sonbahar meyveleri |
Ağaçlar net ailesinin, Mübarek Kurban Bayramını en içten dileklerimle kutlarım.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 254654 Brugmansia candida (Meleklerin trompeti) Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
elinize emeğinize sağlık
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın idris şenol hoşgeldiniz.
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 254781 Brugmansia aurea (Meleklerin trompeti) Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 254971 Brugmansia aurea (Meleklerin trompeti) Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Merhaba sayın aydınlık hoşgeldiniz.
"dişli çiçek" ilginç bir çiçek ismi olurdu.. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 255054 Brugmansia aurea (Meleklerin trompeti) Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 255354 Coffea arabica Kahve meyvesi (Tohumu) Yaz sonu Sonbahar meyveleri |
Ah hocam ah!!
12 den vurdunuz beni. Zamanda geri gitsek te o kahve resmi kaybolsa:)) 10 kere ekmişimdir herhalde, beceremedim. Çokta istediğim bir bitki ellerinizde güzellik saçıyor. Kökü ile kaç Kg. vardır acaba? Bir gece sökesim gelebilir:)) Çok güzel Sayın Nuri Murvet, teşekkürler efendim. Size ve değerli konuklarınıza cümleten saygılarımla lütfen |
Sayın mrduran
Hay Allah, bakın üzüldüm işte... Aslında çimlendilirmesinde çok az sorun yaşanır. Tohumları yoksa doğrudan torfamı diktiniz.? |
Alıntı:
İlk açılışını gözünüzün önüne getirin benzemiyor mu? Bu arada bahçe yine donanmış yakınlarda bir uğramalı.:rolleyes:Kolaylıklar dilerim. |
Alıntı:
Başlarda torfa ektim, torf bitince, paçal toprağa. Hatta bir seferinde, 15 cm. kadar da büyüttüm, ama ağzı kesilmiş,üstüne kapattığım 5 lt. plastiği uzun müddet tuttum diye sonradan gitti bitkim. Sanırım havasızlık sorunu oldu. Halâ, 1 aydır saksıda ekili, kahve ve kakule tohumlarım var, çıkmadılar. Saygılarımla lütfen. |
Merhaba sayın mrduran
Çimlenen kahve fidanının nefes alıp verildiği unutulmuş üzeri kapatılınca boğulmuş, bakım yanlışlığı yapmışsınız. Deneme yanılma yöntemi ile öğrenmenin ne yazık ki sonucunu görmüşsünüz tecrube sahibi olmuşsunuz. Siz sitedeki başlıkları dikkatle takip eden meraklı ve paylaşımcı arkadaşımız, dostumuz olarak muhakkak ki biliyorsunuzdur ama hatırlatmak maksadı ile... Sayın Zeki Yağlı arkadaşımızın tohumdan üretim başlığı altında tecrubelerini paylaştığı faydalı bir başlık vardır. Paylaşılan bilgiler doğrultusunda başarı şansınız oldukça fazla olacaktır. Sevgi ve saygılarımla... |
Alıntı:
Merhaba sayın aydınlık Evet benziyor, bence şu benzetmeyede iyi uyuyor. İris bitkisi ziyaretcilerden aşırı mutlu olmuş (Sırıtma otuziki dişin gözüküyor). benzetmesine tıpatıp benziyor. Harikasınınız işte bakış açısı zenginliği bu olsa gerek. Bahçe mevsimsel güzelliklerini sergilemeye devam ediyor, takip edip izlemekte yarar var. Saygı ve selemlarımla... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 256040 Podranea ricasoliana Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
Sonbaharı nedense hep sarı renklerle özdeşleştiririz, oysa sarıya inat diğer renklerde kendilerini ne güzel sunuyorlar bize.
Hüzün çağrıştıran mevsimde sıcak bir tebessüm gibi çıkıyorlar karşımıza. Teşekkürler Nuri Bey |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın hozat hoşgeldiniz.
Sonbaharın etkisi ile bahçe gezilerimizi az sayıda sessizce yapıyoruz kimse sesini çıkarmıyor, merhabanızı duyduk ortama neşe geldi tekrardan hoş geldiniz. İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 256340 Podranea ricasoliana Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 256730 Oncidium sphacelatum Tropik seradan, Sonbahar çiçekleri |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 256855 Cattleya Tropik seradan, Sonbahar çiçekleri |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 257679 Cattleya Tropik seradan, Sonbahar çiçekleri |
Alıntı:
Her çiçeğin kendine has güzelliği var ama bu sarışın beni kendine hayran bıraktı. Bodrum'da yaşama olasılığı var mıdır acaba? Saygılar.. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:09. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025