![]() |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın aygün
Euphorbia milii beyazı sizde yok mu? İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 249941 Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
Buna da benden of.
Cümleten saygılar lütfen. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın mrduran
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 250209 Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
Merhaba Nuri Bey,
Çok sevdiğim bir çiçektir bu. Kalp şeklinde yaprak formu olan her bitki hoşuma gider. Ellerinize sağlık. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın hozat
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 250273 Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
Alıntı:
Bu aralar pembesini tutturmaya uğraşiyorum. Bakalım cevap verecek mi. Beyazına sık rastlanmıyor bildiğim kadarıyla. |
Merhabalar 2 yıl aradan sonra geçtiğimiz cuma yolumu botanik bahçesine düşürmeyi başardım. Yalnız farkettim ki bahçeye ne kadar gidersem gideyim 'Tamam ben gittim, gördüm, bitti.' demek söz konusu değil. Yeni olarak Sayın Nuri Murvet'in de emeğinin geçtiği eklemeleri mi sayayım, çiçeklerin açma dönemlerinin farklılığından doğan yeni gördüklerimizi mi ya da onca güzellik arasında atladığımız sonradan farkettiğimiz bitkileri mi? nasıl desem ki seyretmeye, anlatmaya kelimeler yetmiyor.Umarım isteyen herkesin yolu düşer.:p
|
Merhabalar efendim.
Güzellikler bitmez sanırım. Yeter ki güzel insanlar olsun, önceki ve şimdiki ve de sonraki/gelecekte adayan, değerli hocalarımız ve Sayın Nuri Murvet gibi nice değerler. Ekleyin sizleri/bizleri de lütfen.. Doğa aşığı olarak.. 365 günde, binlerce bitkinin, her evresinin, bir başka güzelliği sürdükçe... Saygılarımla lütfen. |
Merhaba Sayın mrduran sizin de belirttiğiniz gibi kendi dışındaki varlıklara da kıymet veren karşılıksız koruyup gözeten herkese saygılar.
|
Merhaba sayın aygün
Euphorbia milii'nin beyazı pek bulunmuyor, yapı marketlerde ve seralardada sık rastlanmıyor, bence talebi çok fazla olmadığı içindir. Alıntı:
Ne güzel olmuş sizin bahçeyi ziyeretiniz. Mevsimsel olarak tabiat uykuya yatmaya hazırlanırken bahçenin olumlu yönlerini görebilmek doğa aşığı ruh yapısına sahip olduğunuzu gösterir. Gezipte zeyif alabiline ne mutlu.... Bir daha ki ziyaretinizde orada olmak, tanışmak dileği ile... Merhaba sayın mrduran Doğa aşığı paylaşmayı seven dostlarımızla beraber olmak ne güzel... |
1 Eklenti(ler)
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi
Eklenti 250620 Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
Hepsi çok güzel.Elinize gözünüze sağlık.Teşekkür ederim Nuri Bey.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Nevin Marangoz hoşgeldiniz.
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 250760 Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
Sayın Nuri Murvet;
Benim bildiğim Golden Shot 'lar tek atıştır. Maşallah, sizin kütüklüğünüzde dolu bunlardan. Heyecan katacağınız zaman, sandalyadan hoplatacağınız zaman, 1 tane sıkıyorsunuz. Sağ olun, var olun. Saygılarımla lütfen. |
Sayın mrduran
İlginize çok teşekkür ederim. Botanik bahçesi bildiğiniz gibi bir derya, Golden Shot'ların tek olma ihtimali sıfır azar azar dozlarda devamlı olması bence en güzeli... Dikkat edelim sayfalarımız bağımlılık yapar.... Saygılarımla... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 250798 Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
Sayın Nuri Murvet;
Dikkat edelim sayfalarımız bağımlılık yapar... Hocam kurallara uymuyorsunuz ama. Bağımlı yaptıktan sonra uyarmanız geç olmadı mı ki? Sizin yaptıklarınıza razıyız bu arada. Tabela önemsiz, koysanız da, aksini de yapsanız, yolunuz temiz pak. Takip etmekte hiç endişem yok efendim. Başta siz olmak üzere, herkese Saygılarımla lütfen. |
Alıntı:
Sayın mrduran Botanik bahçesini sessizce takip eden doğa dostu o kadar çok arkadaşımız var ki... Botanik bahçesi bir bilim yuvası, paylaşılmaya adanmış... Bu sayfalardan botanik bahçenin bağımlısı olmak çok güzel... Saygılar... |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 250905 Polygonum amphibium Sudaki güzellik. Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 251089 Cennet Kuşu Çiçeği (Strelitzia Reginae) Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
Böyle bağımlılığa can kurban. Müthiş güzellikler karşısında bizi mest ediyorsunuz teşekkür ederiz.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın fatma sunay
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 251623 Staphylea pinnata Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
Merhabalar Sayın Nuri Murvet
Teknik bazı nedenlerden dolayı cevap vermekte geciktim.Kusuruma bakmayın.:oDoğa her an güzel diye düşünüyorum. Bu arada peyzaj öğretmenimden Ataşehir'deki Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi'nin övgüsünü duyunca soluğu orda aldım. Üstüne bir de Jilber Barutçiyan'dan mantarla ilgili seminer almak mükemmel oldu. Orası da mükemmel bir botanik bahçesi.Gitmeyenlere duyurulur. Yağmurdan dolayı çok uzun gezemedik ama pastırma yazı gezmek için mükemmel olacak diye düşünüyorum tabi gelirse:(ve son olarak kursumuzda İstanbul Üniversitesinin Botanik Bahçesi'ni o kadar övdüm ki ziyaretçiler artacak gibi görünüyor.:rolleyes: Saygılar. |
Merhaba sayın aydınlık
Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi gezisi tabiri yerinde olursa baklava, Jilber Barutçiyan'dan mantarla ilgili seminer almak kaymak gibi olmuş... Şanslı günündeymişsin, senin adına çok sevindim. Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi : Ülkemizin özel botanik bahçesi özelliğinde kurulan bahçelerin lideridir. Kurucusu Ali Nihat Gökyiğit beye sonsuz teşekkürlerimi , hürmetlerimi sunarım... İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Ülkemizin ilk kurumsal Botanik Bahçesi olma özelliğini taşır. Botanik bahçesi ziyareti için övgülerine çok teşekkür ederim. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 251682 Staphylea pinnata Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 251780 Staphylea pinnata Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
Nuri bey sesizce arada takipteyim .
Bizim burada cok kedi var arda gelip mama ve su iciyorlar elimizden geldigince bakıp ilgileniyoruz. Onlar gibi bende arada gelip seyredip cıkıp gidiyorum ;) Bir cok bitkide ortam müsait olmuyor Antoryumda onlardan bir tanesi :( ne kadar şanslısınız |
Merhaba sayın iris41
Varlığınızdan haberdar olmak ne güzel, hoş geldiniz. |
1 Eklenti(ler)
Eklenti 252022 Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
Son resim bana çok ilginç geldi. Ağzını açmış kuş gagası gibi...
|
Alıntı:
Bence doğanın güzelliklerinden biri de bu. İnsanın hayal gücünü çalıştırıyor.:p |
İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Ülkemizin ilk kurumsal Botanik Bahçesi olma özelliğini taşır.
Botanik bahçesi ziyareti için övgülerine çok teşekkür ederim.[/QUOTE] Merhaba sayın Nuri Murvet Her ne kadar böyle değerli bir botanik bahçesinin (zorunlu göçle Türkiye'ye gelmiş) yabancı bir bilim insanı tarafından kurulmuş olması ve onun adını taşıması gibi içimi acıtan yanları varsa da daha da beter yanı olarak gördüğüm devletin yeterince sahip çıkmamasıdır. Sizler gibi ya da değerli öğretim görevlilerimiz gibi gönüllü olarak elinden geleni yapan insanlar da olmasa ne olurdu diye düşünmeden yapamıyorum. Aklıma gelmişken serada bahçıvan olarak çalışan bir bey vardı. Ziyaretçilerden biri muz koparma girişiminde bulunmuş ve ağaca zarar vermiş. Çok öfkelenmişti. Bize de uyarıda bulundu. Sahiplenmesi, tepkisi çok hoşuma gitti. Övgüleri sizler hak ediyorsunuz.Çünkü bugün bahçe sizler sayesinde varlığını devam ettiriyor. Saygılar. |
Merhaba sayın aydınlık
1933 yılında Türkiye'de Üniversite Reformu gerçekleşince bizzat Atatürk'ün daveti üzerine bu değerli bilim adamlarından botanikçiler arasında Prof. Dr. Alfred HEILBRONN Prof. Dr. Leo BRAUNER vardır .Fen Fakültesinin Biyoloji, o zamanki adı ile "Nebatat ve Hayvanat Enstitü"leri için yeni bir bina gerekli olunca Süleymaniye semtinde, İstanbul Müftülüğünün bahçesinde yer alan, ancak bir yangın sonucu kullanılamaz hale gelen, İstanbul Kız Sultanisi'nin arsası üzerinde bir binanın yapılması karara bağlanır. Biyoloji Enstitülerinin temeli eldeki kayıtlara göre 3 Mart 1935 tarihinde atılmış, iki yıl sonra inşaat bitirilerek bina 4 Haziran 1937 tarihinde hizmete açılmıştır. Bu arada enstitü bahçesinin yapımına daha önce başlanmış 1934 yılındaki ilk düzenlemeleri takiben bahçe 1935 yılının İlkbaharında İstanbul Üniversitesi Botanik Bahçesi (Hortus Botanicus Universitatis İstanbulensis) adı ile hizmete girmiştir. Bahçenin kuruluş tarihi de Enstitülerin açılış tarihi olarak kabul edilmiştir. Siz zaten bu kuruluş aşamalarını biliyorsunuzdur. Bence isimlere takılmayalım, tarih olarak zamanın zorluğunu dikkate alarak konuşmak gerekli... Bu adamlar bu bahçenin kurulması için inanılmaz çaba sarfetmişler ve kurmuşlar. Bu zamana kadar, (ülkemizde biliyorsunuzdur Botanik konusu 10-15 yıldan beri popüler) ayakta kalabilmesi için çaba sarfeden herkesin ellerinden öperim. Temennim bahçenin dünya çapında etkinliğinin olmasıdır, bu potansiyelde hükümetlerin birazcık desteği ile olacak güçtedir. Bahçıvan arkadaşlarımız bu bahçenin neferleri, hepsinin yürekten gösterdikleri çabalar için kutluyorum. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın fatma sunay
Bu paylaştığım fotoğrafları bugün çektim... İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi Eklenti 252350 Cyclamen persicum Sıklamen Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
Merhaba Sayın Nuri Murvet
Evet Atatürk'e gelen, Einstein imzalı bir mektupla bu bilim insanlarının çağrılmasının ricası üzerine Atatürk'ümüzün bu isteğe uyduğunu ve onları davet ettiğini biliyorum. Atatürk'ün ileri görüşlülüğünü ve gelen bilim insanlarının çabasını takdir ediyorum. Zamanın koşulları neyi gerektiriyorsa onların yapıldığını anlıyorum.Benim sıkıntım daha büyük çaplı. Size yazdığım nokta kadarı. .... Aslında bunları buraya uzun uzun yazmıştım. Ama sonra yeri olmadığı düşüncesiyle sildim. Sadece şu kadarını söyleyeceğim; kendime bir o dönemde o yoklukta elde edilen başarıları bir de Atatürk'ün yaptıklarının üzerine ne kadar ne koyduğumuzu ve yaptıklarının ne kadarını koruyabildiğimizi soruyorum.Emin olun cevap hiç hoşuma gitmiyor. İsim meselesine gelince belki de gönlüm, Osmanlıdan bugüne kalan her şeyi devlet babadan bekleme mantığı yerine kaliteli eğitim sayesinde içimizdeki cevherlerin çıkarılmasını,yetiştirilmesini ve hepimiz tarafından bilinip takdir edilmesini istediği için bu kadar tepkili. Niye Cahit Arf gibi isimlerimiz çok değil? Acı olan kaç kişi onu biliyor ki? |
Alıntı:
Bende kendime sizin sorduğunuz soruları sorduğumda, iç açıcı cevaplar veremiyorum. Size katılmamak, mümkün değil... Benimde konuştıkça yüreğimi sıkan, daral getiren meseleler, kendimce çözümü neler yapabilirimle çözmeye çalışıyorum. Bundan sonra bilgimiz ve gücümüzün dahilinde neler yapabiliriz. Cahit Arf evet kaç kişi onun dehasını, biliyor ki? |
1 Eklenti(ler)
Dün çekilen fotoğraflar. Eklenti 252426 Çiğdem (Crocus) Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
Alıntı:
Sarı Karides çiçeği,çok güzel.Küçük bir çelik bulabildim,Elazığ'dan bir dost gönderdi,şimdilik bir karış ama çiçek açıyor.Bakımı ve toprağı hakkında bilgi verirseniz mutlu olurum.Saygılar. |
Merhaba sayın perihan bayram
Beloperone(Karides çiçeği) : 15-20derece arası en iyi gelişmesini yapar. Yakıcı güneş ışığını doğrudan almayan yerlerde bulundurulmalıdır. 2-3 yılda bir Mart ayında saksı değiştirme yapılır. Mayıs-Eylül ayları arası 2 haftada bir kez g/1 kompoze gübre verilir. Budama toplu görünüşü muhafaza etmek için erken ilkbaharda hafif bir budama yapılır. Çıkan çelikler kum ve turba karışımında kolay köklenir. Toprak isteği. 4 Kısım tınlı toprak, 4 Kısım turba yosunu (veya yaprak çürüntüsü), 2 Kısım yanmış ahır gübresi, 2 Kısım kum. |
1 Eklenti(ler)
Dün çekilen fotoğraflar. Eklenti 252487 Çiğdem (Crocus) Yaz sonu Sonbahar çiçekleri |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:41. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025