![]() |
1 Eklenti(ler)
Sayın Hhatice Sedef Miran tam zamanı idi, iyi yapmışsınız.
Bahçe gezimize tropikal seradan devam ediyoruz. Eklenti 178952 |
Hmm, kopan yaşlı dallardan geriye kalan izler...Büyüleyici bir görüntü.....!
|
Kopan dalların izleride güzelde diğer uzantılarda ya çiçek sapı ya da meyve. ( Sayın Mürvet bize bilmece sordu cevabı bulmaya çalışıyoruz)
|
Onlar sanırım daha genç dallar sevgili Ayşe...
|
Sayın aygün
Sayın ayse_afyonlu Sarkan dal veya çiçek sapı değil..! Onlar havai kökleri..! Evet kopan veya kesilen dalların gövde üzerinde bıraktıkları izler göz yaşı damlası deniyor..! |
Kök...? Bunu düşünmemiştim. Havai kök buysa ağacın boyunu kestiremiyorum bile...
|
1 Eklenti(ler)
Bitkimizin adı :
Philodendron selloum Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Angiosperms (Kapalı tohumlular) Sınıf: Monocots (Tek çenekliler) Takım: Alismatales Aile: Araceae Alt Aile : Aroideae Soy : Philodendreae Cins: Philodendron Tür: P. selloum Binominal adı Philodendron selloum Philodendron bipinnatifidum Eklenti 178954 Philodendron selloum Yaprak yapısı |
1 Eklenti(ler)
Bahçe gezimize tropikal seradan devam ediyoruz.
[/B]Philodendron selloum[/B] Eklenti 179011 Philodendron selloum |
Sayın Mürvet, af buyurarak soruyorum dün akşamki bilemediğimiz gövdenin yaprakları mı bunlar?
|
Yok bu deve tabanı olmalı .Bizde seneler önce vardı .Çok kanaatkar biir bitki yeterki soğukta kalmasın gölgede bile oluyor.
|
Sayın ayse_afyonlu merhaba
O gövde bu yapraklara ait, muhteşem bir seyir zenginliği var. Gövde çapı 10 cm kadar vardır. Yakından görseniz gövde yapısı bir o kadar daha çok ilginizi çeker. Amerika tropikal kuşağında peyzaj bitkisi olarak kullanılıyor. 4-5 metre boy yapabiliyor. |
Sayın Hhatice Sedef Miran merhaba
Bu bitki deve tabanı değil, yaprak yapıları benzerlik gösteriyor. Sizin bahsettiğiniz bitki deve tabanı adıyla (Monstera deliciosa) dır. Aynı aileden fakat tür olarak değişik..! |
1 Eklenti(ler)
[/B]Philodendron selloum[/B] Eklenti 179014 Philodendron selloum |
1 Eklenti(ler)
Philodendron selloum Eklenti 179018 Philodendron selloum |
1 Eklenti(ler)
Philodendron selloum Eklenti 179140 Philodendron selloum yaprak yapısı |
Cicek acmayan bitkiler ilgimi cekmesede bu bitki güzelmiş ;)
|
1 Eklenti(ler)
Sayın iris41 merhaba
Bahçe gezimizde tanıyacağımız bitkinin çiçekleri o kadar güzel değil fakat yaprakları harika..! Bahçe gezimize tropikal seradan devam ediyoruz. Cordyline fruticosa Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Liliopsida - Monocots (Tek çenekliler) Alt Sınıf : Liliidae Takım: Liliales Aile: Liliaceae Cins: Cordyline Tür: C. fruticosa Binominal adı Cordyline fruticosa Eklenti 179158 Cordyline fruticosa |
Cordyline...İşte bunu çok beğeniyorum. Yaprak yapısı çok güzel. İç mekan bitkisi olarak da yetiştirilebiliyor yanlış anımsamıyorsam. Görmüştüm bir yerde.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün merhaba
Tropikal bitkidir, yarı gölge ortamları sever. Ev ortamında yetiştirmeye daha müsayittir... Dediğiniz gibi yaprak yapısı, biçimi ve renkleri Picasso tabloları gibi..! Eklenti 179159 Cordyline fruticosa |
Muhteşem... Bunu demeden geçemeyeceğim.
|
1 Eklenti(ler)
Cordyline fruticosa Eklenti 179160 Cordyline fruticosa |
1 Eklenti(ler)
Cordyline fruticosa Eklenti 179181 Cordyline fruticosa Çiçeklenme hali |
Nuri bey size cok teşekür ederim . Her gördügümde hayranlıkla izledigim evde olmaz diyeyerek vaz gectigim bir güzelik yarı gölge seviyorsa kesin alıcam bundan :p
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Mürvet buda benden olsun fakat yaprak sararması normal midir? Bazıları sararıyor.
Eklenti 179228 |
Akşam olduğu zaman tüm yaprakları havaya doğru kalkıyor bu özelliğinide söyleyelim. Yapraklarının altındaki pembeli morlu kısımlar meydana çıkıyor çok muhteşem bir görüntü oluyor. Sabahsa tekrar açılıyor :)))
|
Benim de çiçeksiz bitkiler dikkatimi çekmiyor ama bu bitkiyi biliyorum .Birakaç salonda gördüm .Yaprak yapısı gerçeketen çok güzel .
|
Evet ben çok severim salon bitkilerini. Özelliklede bu türü ve topçu çiçeğini.
|
Sayın iris41 merhaba
Biraz dikkatle solonunuzda, en göz dolduran bitki olacağına şüphe duyulmaz. Size ve sevenlerine yardımcı olması amacıyla bakım özelliklerini veriyorum Cordyline fruticosa 1- Kışın en düşük sıcaklık isteği 15-16 ° C altına düşmemelidir. Kışın saksı tabağında su tutmamak gerekir. 2- Direk gelen güneş ışığından zarar görür, sevdiği ışık aydınlık gün ışığıdır..Aşırı gölgede yapraklarda renk solması olur. 3- Toprak isteği, drene olan toprakları sever, kökleri nemli tutmak ve drenaj geliştirmek için kum ve rendelenmiş sphagnum, turba iyi sonuç verir.Biraz da asitik toprak sever. 4-Yazın yapraklarına sıcak günlerde, sabah kireçsiz su püskürtmek yaprak sağlığı için iyidir. 5- Hastalıkları mantar hastalıklarına karşı hassastır. Kırmızı örümceklerden de zarar görür. |
Alıntı:
|
Sayın ayse_afyonlu merhaba
Bitkiniz de çok güzelmiş..! Yaprak sararması; fazla gün ışığından, aşırı gölgeden ve susuzluktan yapabilir. Havalar soğudu, bakımına biraz daha dikkat etmek lazım..! Bakım özelliklerini, evvel ki mesajda paylaştım umarım yardımcı olur. |
1 Eklenti(ler)
Sayın Hhatice
Sayın aygün hoş geldiniz. Çiçeği, "bir de ben abartmayayım" demiş sanki... Yorum süper, evet tamamen dediğiniz gibi ... Aynı bitkinin değişik varyeteleride var. Onları da sizinle paylaşmak istiyorum. Bahçe gezimize tropikal seradan devam ediyoruz. Cordyline fruticosa Eklenti 179305 Cordyline fruticosa |
sayın nuri bey elinize sağlık çok güzel olmuş
ben buraya gittiğimde foto çekemedim sizin sayenizde birdaha gördüm çok güzel |
1 Eklenti(ler)
Sayın batanik merhaba
İlginç bir nick' iniz var. Bahçe gezimize katıldığınız için teşekkür ederim..! Bahçe gezimize tropikal seradan devam ediyoruz. Cordyline fruticosa Eklenti 179333 Cordyline fruticosa |
1 Eklenti(ler)
Cordyline fruticosa Eklenti 179334 Cordyline fruticosa |
Merhaba
Bahçe gezimize tropikal seradan yeni bir salon bitkisi ile devam edeceğiz.. Fotoğrafları düzenliyorum, birazdan paylaşacağım..! |
1 Eklenti(ler)
Farklı gövde yapısı ve rengi ile salon yapraklı bitkilerinden... Colocasia esculenta “Black Stem” Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Liliopsida - Monocots (Tek çenekliler) Alt Sınıf : Arecidae Takım: Arales Aile: Araceae Cins: Colocasia Tür: C. esculenta “Black Stem” Binominal adı Colocasia esculenta “Black Stem” Eklenti 179431 Colocasia esculenta “Black Stem” Gövde yapısı ve rengi |
1 Eklenti(ler)
Farklı gövde yapısı ve rengi ile salon yapraklı bitkilerinden... Colocasia esculenta “Black Stem” Eklenti 179442 Colocasia esculenta “Black Stem” |
Sıradışı bir rengi var. Yapısından dolayı kılıçla akraba gibi geldi bana.
|
1 Eklenti(ler)
Sayın aygün merhaba
Arum (Fil kulağı) ailesine yakınlığı daha fazladır. Soğanlı kök yapısı özelliğindedir. Eklenti 179455 Colocasia esculenta “Black Stem” |
Yaprakları var kılıçların ucunda :)) ve çok iri yapraklar sanırım..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:45. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025