![]() |
1 Eklenti(ler)
Bahçeye çıktık kısa bir süre burada kalıp tekrar içeriye döneceğiz..!
Citrus paradisi (Greyfurt) Eklenti 177932 Citrus paradisi (Greyfurt) |
1 Eklenti(ler)
|
Sevgili nuri murvet, ben sesiz sedasiz takip ediyorum almak istediğim çok bitki var ama uzak olunca olmuyor.
Yoksa hepisine iç çekiyorum sizin gibi deyerli üsdadların yorumuna yorum katmak bira ebes olur diye düşünüyorum kendimce sizleri can kulağıyla dinliyorum takip ediyorum. Euphorbia milii çok güzel. Sevgiler. |
Alıntı:
nasıl dikildiğini bilmekte iyi oldu doğrusu) Beklemedeyim, kaldığınız yerden devam edeceğim. Bu arada Pilea Cadıeria (topçu çiçeği) koklamayı unutmazsınız umarım. |
Beyaz milli ve diğer güzellikler gözümüzün önündeymiş oysa biz bakmasını bilmemişiz herhalde. Çok teşekkürler Nuri bey bu güzellikler için:)
|
Merhaba sayın sevim4
Size çok teşekkür ederim, bizi botanik bahçe gezisinde yalnız bırakmadığınız için..! Paylaşım çok olunca bilgiler tazeleniyor, yoksa ben önden kaptırıp gidiyorum..! Bir bahçeye çıkıyorum bir bakıyorsunuz seralardayım, sizlerin istediği bölümleride gezelim, bilgilerinide verelim..! Bugün bahçe ziyaretine 300 kişi katılmış ayrıca teşekkür ediyorum..! |
Alıntı:
|
Merhaba sayın ayse_afyonlu
Size budama mevsimi dolayısı ile her şey serbest, çanta değil valiz getirin isterseniz. Bugün botanik bahçede idim..! Sizin için gittim Pilea Cadıeria (topçu çiçeği) ni kokladım allah allah toprak kokusundan başka koku yok..! Bana böyle denmemişti, bir defa daha kokladım yine koku alamadım. Nezle de değilim..! Ya seradakiler kokmuyor veya alınan bilgi yanlıştır. |
Alıntı:
Aynen katılıyorum sessiz duruyorsak dilimiz tutulmuş bu güzelliklerin tadını çıkardığımız içindir Nuri bey:)) |
Nuri bey yogun calıştıgım icin arada giriyorum özür dilerim .
Bir kac bitkiden biridir sevdigim Euphorbia milii heleki beyazı .cok cok teşekür ederim kusurumu hoş görürsünüz umarım . Saygılarımla |
Sayın günebakan hoş geldiniz.
Kalabalıktan, sizin gibi dostlarımızı görememe endişesi benimkisi onun için arasıra seslenme ihtiyacı hissediyorum. Sizden cevap alınınca geziye kaldığımız yerden devam ediyoruz. |
1 Eklenti(ler)
Sayın Hhatice
Bahçe gezilerimize sizsiz hiç başlamıyoruz, dediğim gibi kalabalıktan sizleri görememe endişesi bendeki, merak edip sesleniyorum. Cevap alınınca da bahçe gezimize devam ediyoruz. Bugün botanik bahçede idim..! Sizinle fotoğraflarını paylaşmakta olduğum Greyfurtlar olgunlaşmış, haftaya bir tabağa koyup sunarım herhalde..! Şu anki hali..! Eklenti 178158 Citrus paradisi (Greyfurt) |
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın iris41
Kusur falan yoktur. Size ve sayın ayse_afyonlu'ya bahçe gezimizde bir renk ve muhabbet olsun diye takıldım, alınganlık hissine kapılmadım, eğer böyle bir etki sizin üzerinizde bıraktıysam özür dilerim. Bahçe sizlerin buyrun beraber gezelim..! Citrus paradisi (Greyfurt) Eklenti 178162 Citrus paradisi (Greyfurt) |
1 Eklenti(ler)
Merhaba
Bugün hava bahar havası gibi çok güzeldi..! Yağmurlu, çamurlu ve kasvetli havalardan içimiz sıkılmıştı. İ.Ü Botanik bahçesine uğradım biraz bahçenin enerji veren havasını teneffüs ettim. Sizlerle paylaşıyorum..! Eklenti 178163 İ.Ü Botanik bahçesi |
1 Eklenti(ler)
Merhaba
Bugün botanik bahçenin enerjisini alarak bahçe turumuza devam ediyoruz. Odontonema strictum Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kaplı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler) Alt Sınıf :Asteridae Takım: Scrophulariales Aile: Acanthaceae Cins: Odontonema Tür:O. strictum Binominal adı Odontonema strictum Eklenti 178174 Odontonema strictum |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
2 Eklenti(ler)
Botanik seradan devam ediyoruz.
Odontonema strictum Eklenti 178309 Odontonema strictum Eklenti 178310 Odontonema strictum |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe, tropikal seradan gezimize devam ediyoruz.
Coffea arabica (Kahve Ağacı) Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler) Alt Sınıf : Asteridae Takım: Rubiales Aile: Rubiaceae Cins: Coffea Tür: C. arabica Binominal adı Coffea arabica Eklenti 178367 Coffea arabica (Kahve Ağacı) |
Sayın Nuri Mürvet; beni 25 yıl öncesine götüren zaman yolcuğu için teşekkürler.
Hafta içi müsait bir zamanında bende uğrayıp bahçeyi ve hocalarımı ziyaret edeyim. |
Mehaba sayın cello
Uzun bir ara vermişsiniz, yirmibeş yıl evvel ki havası yok ama gitmek lazım..! Hatıraları tazelemek, insanın yüreğinde tarifi olmayan duygu fırtınaları estiriyor. İ.Ü Fen fakültesi biyoloji mezununu ağırlamaktan ve sohbet etmekten, hocalarımızda mutlu olur..! |
Kahve ağacının üzerindeki kırmızılar kahve çekirdeği mi?
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın Hhatice
Evet kahve çekirdekleri, yeşil halinden son kızarmış haline kadar olan fotoğraflarını hazırlıyorum birazdan paylaşacağım. Eklenti 178477 Coffea arabica (Kahve Ağacı) |
Bekliyoruz.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın sevim4 hoş geldiniz.
Hazırsanız devam ediyoruz. Botanik bahçe, tropikal seradan Coffea arabica (Kahve Ağacı) Eklenti 178487 Coffea arabica (Kahve Ağacı) |
Kahve ağacı ...Bu da ilk defa gördüklerimden.
|
Merhaba sayın aygün
Çok ilginç ve farklı çalı ve ağaç cinsleri var. Fotoğraflarını ve botonikal bilgilerini hazırlıyorum. Sıra ile paylaşmak istiyorum. |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçe, tropikal seradan
Coffea arabica (Kahve Ağacı) Eklenti 178493 Coffea arabica (Kahve Ağacı) |
Sayın Mürvet ben birtanesinin içini görmek isterdim.
|
Sayın Mürvet tropikal seralarda Hoya türleri bulunuyor mu?
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba sayın ayse_afyonlu
Meyve olarak olgunlaşmışlarını içini açarım fotoğrafını çeker paylaşırım. Botanik bahçe, tropikal seradan Coffea arabica (Kahve Ağacı) Eklenti 178626 Botanik bahçe, tropikal seradan Coffea arabica (Kahve Ağacı) meyvesi |
Boncuk boncuk ne kadar güzel
|
Merhaba sayın Hydrosuccess
Hoya türleri var. Çiçekte olmadıkları için ilgi çekmeyeceğini düşündüm, dolayısı ile fotoğraflarını çekmedim. Bir daha ki ziyaretimde, meraklıları için fotoğraflarını çekip, botanikal bilgilerini paylaşırım. |
Merhaba sayın Hhatice
Botanik bahçeden, tropikal seradan yeni bir bitki hazırlıyorum birazdan paylaşacağıım. |
Hoya meraklıları çiçekten çok yaprak görmeye alışık sayın Mürvet.Açıkçası hangi türler var ve serada gelişimleri nasıl çok merak ettiğimi belirtmeliyim.İlginize şimdiden teşekkür ederim.
|
Merhaba sayın Hydrosuccess
Ziyarete gittiğimde, Hoya çiçeği meraklılarına yapraklı hallerini ve türlerini tanıtırım, bu paylaşım daha doğru oldu ..! |
1 Eklenti(ler)
Botanik bahçeden, tropikal seradan gezimize devam ediyoruz.
Ficus lyrata (Pandora Kauçuğu) Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler) Alt Sınıf : Hamamelididae Takım: Urticales Aile: Moraceae Cins: Ficus Tür: F. lyrata Binominal adı Ficus lyrata Eklenti 178636 Ficus lyrata (Pandora Kauçuğu) Genel görüntüsü |
Bunun ismini çok merak ediyordum teşekkür ederim öğrenmiş oldum ve birazda araştırdım bu isimle. Çiçek açıyor zannediyordum sanırım açmıyormuş.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025