agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Doğa ve yaşama dair her şey > Geziler, Gezilecek Yerler, Türkiye'de önemli doğa alanları
(https)

Beğeni Düzeni46Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-12-2008, 16:38   #1
Ağaç Dostu

nariçi's Avatar

Giriş Tarihi: 28-09-2008
Galeri: 8
Yola çıkıldı ama herhalde araya reklamlar girdi. Sizden ayrılmayalımda anlatın bari.

nariçi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2008, 17:06   #2
Ağaç Dostu

Ayşe Özdil's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2007
Galeri: 5669
Kusura bakmayın arkadaşlar , elektrik kesildi de devam edemedim..

İşte Arpaçay sınırında bir köydeyiz. Herhalde son uğradığımız köylerden biriydi ki , güneş batmaya yüz tutmuş .. Son ışıkları, derin bir vadide süzülen Arpaçayın üzerinde ; karşıdaki Ermenistan topraklarına uzanan taş köprü ve hemen ırmağın kenarındaki çok eski kilisenin taş duvarlarına müthiş bir kızıllıkla vuruyor.. Gerçekten büyüleyici bir andı..

Düzenleyen Ayşe Özdil : 22-12-2008 saat 11:35
Ayşe Özdil Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-12-2008, 17:31   #3
Ağaç Dostu

Ayşe Özdil's Avatar

Ekipte, benim gibi fotoğrafa meraklı İstanbul Tıp tan bir doktor arkadaş da vardı. Dr. MehmetAli ... O da hep fotoğraf makinasıyla gezer. Biz bu müthiş manzarayı görünce durabilir miyiz ?
-" Aman güneşin son ışıklarını kaçırmayalım !" diye , elimizde makinalar, hafif eğimli vadiden aşağı taş köprüye doğru hızla koşmaya başladık..

Fakat birkaçyüz metre gitmiştik ki , nerdeyse kulaklarımızın dibinde vınlayan takır takır makinalı tüfek kurşunlarıyla ne olduğumuzu anlayamadan kendimizi yere attık. Sürüne sürüne hemen yakındaki bir kayanın arkasına sindik. Bu arada üzerimize yağmur gibi kurşun yağmaya devam ediyordu.Sığındığımız kayanın arkasında, doktor arkadaşla ne yapacağımızı bilemeden birbirimize bakıyor ; olan biteni anlamaya çalışıyorduk...

Düzenleyen Ayşe Özdil : 22-12-2008 saat 11:34
Eski 19-12-2008, 17:46   #4
Ağaç Dostu

Ayşe Özdil's Avatar

Bu olayı yaşayalı 20 yılı geçti . Bazı ayrıntıları hatırlamaya çalışıyorum. Sanırım, kurşunların tepedeki Türk sınır karakolundan geldiğini kavrayınca, arkadaşla beyaz bayrak bulup uzatabilsek diye konuştuk. Acaba MehmetAli nin mendili miydi ; bir şey attık kayanın üzerinden.. Sanırım bizden de bir karşılık gelmeyince , akabinde yaylım ateşi durdu ve az sonra yanımıza bir askeri jeep geldi. Jeepin içinden bir anda bir sürü silahlı asker indi ve silahlarını bize doğrulttular.O anda, MehmetAli yle benim betimiz benzimiz atmış ; -" Biz doktoruz !!!" diye bağırıyorduk..

Düzenleyen Ayşe Özdil : 19-12-2008 saat 22:57
Eski 19-12-2008, 18:01   #5
Ağaç Dostu

Ayşe Özdil's Avatar

Ben de olayı anlatırken , sanki o günü yaşıyor gibi heyecanlandım şu an..

Tabii olay çok ciddi. Biz gayet masumane güneşin son ışıklarını kaçırmayalım diye koştururken ; tepedeki Türk askeri durumu, sınırı geçip karşıya iltica etmek isteyen iki kişi - muhtemelen iki suçlu - olarak algılıyor ve ateş açıyor..
Daha sonra doktor arkadaşla kolay kurtulamadık bu durumdan.. Derdimizi anlatana kadar üstümüz başımız arandı ; çanta ve makinalarımıza el konuldu ; alıp karakola götürüldük.. Kimlik araştırmaları , uzun telefonların ardından birkaç saat karakolda zorunlu olarak tutulduktan sonra, karakol komutanının uyarılarıyla serbest kalabildik ancak ...

Sonradan, bu sınır karakolunda zorunlu misafir olmanın çok faydalarını da görmedim değil. En önemlisi, suçsuz olduğumuz anlaşılınca karakolun mutfağında askerlerle karavanadan yemek yemek de kısmet olmuştu. O sırada, mutfağın duvarında bir tabelada maddeler halinde yazılmış ekmek yapma tarifi dikkatimi çekti. Bir sınır karakolunda böyle bir tarif olması çok tuhafıma gitmişti. Hemen ezberledim..

1- Un elenir
2-( Un sıcaklığı ) - (... derece ) su eklenir...
3- .. kadar , .. kıvamda yoğrulur... gibi .. madde madde çok güzel bir tarifti.

Bu tarifle daha sonra, o sırada Kars ta kaldığım iki odalı , bahçeli evimin fırınında çok güzel ekmekler pişirdim. Hatta çeşitlendirerek ; sütlü, cevizli , kimyonlu .. hep iyi sonuçlar verdi ;soğuk kış günlerinde nefis ekmekler pişirdim arkadaşlarıma ..

Düzenleyen Ayşe Özdil : 22-12-2008 saat 12:10
Eski 19-12-2008, 18:18   #6
Ağaç Dostu

Ayşe Özdil's Avatar

Önce elektrik kesildi . Sonra arada benim çocuklar birşeyler istiyor ; o nedenle taksit taksit yazabildim kusura bakmayın. Bu şekilde sanki karşılıklı konuşuyor gibi oldu; arkadaşlara çok teşekkür ederim.

Bugünlük bu kadar heyecan yeter.. Daha sonra size , mağara araştırmaları için gittiğim Kastamonu Küre ormanlarında, ılgar atlarını fotoğraflamaya çalışırken nasıl kaybolduğumu da anlatırım..

Selma_321 beğendi.
Eski 19-12-2008, 19:18   #7
Ağaç Dostu

Ayşe Özdil's Avatar

Bir de , 1985 yılında Altınbeşik Mağarasının araştırması sırasında , inatçılığım yüzünden Akseki nin Ürünlü Köyünden Ormana ya , geceleyin çakal ulumaları altında 5-6 saat bir başıma yürüyüş maceram var Onu da daha sonra anlatırım..

Düzenleyen Ayşe Özdil : 19-12-2008 saat 23:01

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025