![]() |
|
![]() |
#31 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
10 hektar düzenlenmesi bitmiş alanmış... Bir o kadar da düzenlenmeyi bekleyen alan varmış... Evet, öyleymiş... Hadi gezelim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#32 |
Ağaç Dostu
|
Devam... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#33 |
Ağaç Dostu
|
Durmayın devam... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#34 |
Ağaç Dostu
|
Yorulmak yok... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#35 |
Ağaç Dostu
|
10 hektar varmış... Değil mi?... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#36 |
Ağaç Dostu
|
Bahçe bitmedi... Fotograf makinesinin pilleri bitti... Bugünlük son fotograflar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#38 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Büyük bir kıskançlıkla takipteyiz. Siz Clematislere doyacaksınız, bizler ağzımızın sularını akıtarak seyredeceğiz. Teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#45 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-04-2009
|
Yok yahu böyle bir yer diyorum ama resimleri görünce insanın isteyince neler yapabileceğini, yapacaklarında sınır tanımayacağını çok güzel sergiliyor ve size çok teşekkür ediyorum. Size kolay gelsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#46 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Herşey okadar güzelki paylaşım için teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#47 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Onca yorgunluğunuza rağmen zaman ayırıp yazdığınız için teşekkürler. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#48 |
Ağaç Dostu
|
3.Gün- 12 Haziran 2011
Bugün otobüsü, dolaysıyla turu kaçırdım. Ayrıntı sormayın. Kendime çok kızgınım... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#49 |
Ağaç Dostu
|
4.Gün- 13 Haziran 2011
Bugün, Eindhoven (Hollanda)'nın güney doğusunda bulunan Noord Brabant bölgesini dolaştık. 1-İsimsiz özel bir bahçe 2-Ulusal Çan Müzesi 3-Groote Peel Ulusalparkı 4-Peeters Özel Bahçesi Not : Hollanda kırsalının evleri de çok güzel. Hatta daha güzel... 35 tane en güzel ev seçtim... ![]() Düzenleyen drhegeli : 13-06-2011 saat 20:27 Neden: Ekleme |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#50 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2010
|
Paylaşımlarınız için çok teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#51 |
Ağaç Dostu
|
Tuin zonder naam : İsmi olmayan bahçe demekmiş Sahibi bahçesine isim koymamış ama bu haliyle de bir isim gibi olmuş... Yine ücret karşılığı gezilebilen özel bir bahçe... Buna her seferinde şaşırıyorum... Ben olsam, o kadar özen gösterdiğim mekana 30-40 kişi birden gelecek. Fil sürüsü gibi... "Ablacım koklama o gülü, koptu, elinde kaldı bak!"... "Birader basma oraya, yeni çapaladım ama oluyor mu?"... Burada ise : Bahçe sahibi, grubu etrafına topluyor. Bahçesinin tarihini ve teknik özelliklerini anlatıyor. Çay-kahve ve kek ikram ediyor. Övgülerden dolayı çok mutlu oluyor. Uğurlarken teşekkür ediyor, "Yine bekleriz." diyor. Evet, hoş bir kültür bu : emek harcayıp üretmek ve paylaşmak... İsimsiz Bahçe 10 yıllık bir bahçe. Yak. 2 dönüm ve üç kişi çalışıyor. Gezelim mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#52 |
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#53 |
Ağaç Dostu
|
Devam ediyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#54 |
Ağaç Dostu
|
Yakın çekim bitkiler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#55 |
Ağaç Dostu
|
Bir kaç tane daha... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#56 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-06-2010
|
Sn. Drhegeli paylaşımlarınız için çok teşekkür ederiz. Bu hafta sonu turla Belçika Hollanda gezisine gideceğiz.Benim için ön bilgi oldu.Gidene kadar takipçiniz olacağım.Tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#58 |
Ağaç Dostu
|
National Carillion Museum (Ulusal Çan Müzesi) Ne alaka demeyin... Müzenin bir şifalı otlar bahçesi varmış... Bahçeyi dolaşmak isteyen müze turuna katılmak zorunda... ![]() Korkmayın, herhangi bir dini propaganda yok... ![]() Ben katıldım, öğrendim. Size de aktarıyorum... (Lütfen zaplamayalım...) Kısa tarihçe : -Çana benzer ilk şeyi, Çinliler 4000 yıl önce tahıl ölçü kabı amaçlı olarak bronzdan yapmış... -Türkler bunun güzel ses çıkardığını farkedip, ters çevirip, içine bir bilye koyup besi hayvanlarının boynuna asmışlar; çıngırak olarak... (Orta Asya'dayız daha...) -Gel zaman, git zaman Mezopotamya ve Anadolu üzerinden Avrupa'ya ulaşmış... -Burada çanlar ve saatler beraber kullanılır olmuş... İşte fotograflar : Çan yapım aşamaları : Önce bir kalıp yapılıyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#59 |
Ağaç Dostu
|
Sonra döküm ve kalıptan çıkarma işlemi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#60 |
Ağaç Dostu
|
Çanların çıkardığı ses, çanın ebatına, kalınlığına, şekline ve vurduğun yere göre değişiyormuş... İşte değişik çanlar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|