![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Tuin zonder naam : İsmi olmayan bahçe demekmiş Sahibi bahçesine isim koymamış ama bu haliyle de bir isim gibi olmuş... Yine ücret karşılığı gezilebilen özel bir bahçe... Buna her seferinde şaşırıyorum... Ben olsam, o kadar özen gösterdiğim mekana 30-40 kişi birden gelecek. Fil sürüsü gibi... "Ablacım koklama o gülü, koptu, elinde kaldı bak!"... "Birader basma oraya, yeni çapaladım ama oluyor mu?"... Burada ise : Bahçe sahibi, grubu etrafına topluyor. Bahçesinin tarihini ve teknik özelliklerini anlatıyor. Çay-kahve ve kek ikram ediyor. Övgülerden dolayı çok mutlu oluyor. Uğurlarken teşekkür ediyor, "Yine bekleriz." diyor. Evet, hoş bir kültür bu : emek harcayıp üretmek ve paylaşmak... İsimsiz Bahçe 10 yıllık bir bahçe. Yak. 2 dönüm ve üç kişi çalışıyor. Gezelim mi? |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Devam ediyor... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Yakın çekim bitkiler... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir kaç tane daha... |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
National Carillion Museum (Ulusal Çan Müzesi) Ne alaka demeyin... Müzenin bir şifalı otlar bahçesi varmış... Bahçeyi dolaşmak isteyen müze turuna katılmak zorunda... ![]() Korkmayın, herhangi bir dini propaganda yok... ![]() Ben katıldım, öğrendim. Size de aktarıyorum... (Lütfen zaplamayalım...) Kısa tarihçe : -Çana benzer ilk şeyi, Çinliler 4000 yıl önce tahıl ölçü kabı amaçlı olarak bronzdan yapmış... -Türkler bunun güzel ses çıkardığını farkedip, ters çevirip, içine bir bilye koyup besi hayvanlarının boynuna asmışlar; çıngırak olarak... (Orta Asya'dayız daha...) -Gel zaman, git zaman Mezopotamya ve Anadolu üzerinden Avrupa'ya ulaşmış... -Burada çanlar ve saatler beraber kullanılır olmuş... İşte fotograflar : Çan yapım aşamaları : Önce bir kalıp yapılıyor... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sonra döküm ve kalıptan çıkarma işlemi... |
|