![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın aydınlık hoşgeldiniz. Botanik bahçeye, buyrun bekleriz. Merak edip ismini öğrenmek istediğiniz bitkinin adı Hosta ventricosa dır. |
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2011
|
Günaydın sayın hocam, Bilgi için çok teşekkür ederim.Verdiğiniz bilgi doğrultusunda tekrar internetten arattığımda bu sefer bulabildim. İnternet sitesi türkçe olmadığı için okuyamadım ama en azından resimlere bakabildim ve mor açan türünü de öğrenmiş oldum. Bende ki beyaz çiçek açıyor ve malesef bir gün ömrü var. Çiçeğin bakımı için önerebileceğiniz bir ayrıntı varsa sevinirim. Saygılar. |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Merhaba sayın aydınlık Hosta ventricosa Çiçeği hakkında yanlış bilgi sahibi olmalısınız, çiçek sapı üzerinde bulunan çiçek gonca demetleri 15-20 gün çiçek açmaya devam eder. Bitki özelliği olarak otsu yapıda, kök sistemi rizomlu, çok yıllık bir bitkidir. Bakımı yarı gölge ortamda yetiştirilmesi gereklidir, dik gelen güneş ışında yaprakları zarar görür, genel zararlısı kabuklu ve kabuksuz salyangozdur. Bahçe Süs Bitkileri bölümünde - Hosta - Funkie başlığı var detaylı bakım bilgileri ve hosta sevenlerin paylaşımları bulunmaktadır. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-09-2011
|
Merhaba Sayın Nuri Murvet çiçek görüntü olarak aynı.Ama yanılmış olabilirim iddiada bulunmam.Dediğiniz gibi demet idi. Belki bu sene ilk defa açtığından belki bahçe bitkisini saksıda yetiştirmeye çalıştığımdan üzerinde 6 tane gonca vardı.İlk açtığında gittim geldim kokladım o çiçek bir gün yaşadı. Sonrakileri mümkün olduğunca koklamamaya çalıştım ama onların ömrü de ilk açandan farklı olmadı. O yüzden çiçeğinin ömrü bir gün demiştim. Dediğiniz bölümü de inceleyeceğim.Sağolun.Saygılar. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Alıntı:
|