![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Türlerinin en büyüğü bu olsa gerek. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün merhaba Dünyamızın kuruluş zamanlarındaki, hayvanlar oluşmadan önceki zamanın bitkileridir. Bazıları yosun kadar küçüktür. Bazı tropikal türleri 25 metreye kadar büyüyebilir. Türlerin çoğu toprakta yetişir. Yalnız Platycerium cinsinden geyik boynuzu gibi bazı eğreltiler başka bitkilerin üzerinde yaşayabilir. Phlebodium aureum Eğrelti otu bitkisinin yaprak altındaki spor (Üreme hücresi) oluşumu..! ![]() Phlebodium aureum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu merhaba Botanik bahçede emsalleri var ama dediğiniz gibi en hacimli ve gösterişli olanıdır. Bazıları türleri yosun kadar küçüktür, bazı tropikal türleri 25 metreye kadar büyüyebilir. Phlebodium aureum Eğrelti otu bitkisinin ilk yaprak çıkışı..! ![]() Phlebodium aureum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Botanik bahçede eğrelti otu ve yosunların bulunduğu sera gezimize devam ediyoruz. Cyrtomium falcatum Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Pteridophyta Sınıf : Filicopsida Takım: Polypodiales Aile: Dryopteridaceae Cins: Cyrtomium Tür: C. falcatum Binominal adı Cyrtomium falcatum ![]() Cyrtomium falcatum Yaprak yapısı |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|