![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Ben eğrelti otunun, en çok filizlerinin büyüme şekline bayılıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu Aşk merdiveni, Eğrelti otunun güneş ışığına hiç tahammülü yoktur. Yarı gölge ortamlara bayılır, evde nem ihtiyacı için, yeriniz müsait ise tepsi içine, bulabilirseniz ponza taşı veya perlit 1-2 cm koyunuz, saksınızı bunun içine yerleştirin suyu tepsiye koyun, buharlaşma ile bitkinizin nem ihtiyacını karşılarsınız ve bitkinizin sulama ihtiyacınıda giderirsiniz. Gelişim süresince sıvı gübre vermek gelişimi için iyidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Çeker çeker, ![]() ![]() ![]() ![]() Okadar çeşit eğrelti otunu birarada görebilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu Nephrolepis exaltata (Aşk merdiveni, Salon eğrelti otu) Bu fotoğraftan sonra hazırlık yapıyorum Eğrelti otlarını tanımaya devam edeceğiz. ![]() Nephrolepis exaltata (Aşk merdiveni, Salon eğrelti otu) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Botanik bahçede eğrelti otu ve yosunların bulunduğu sera gezimize başlıyoruz. Serada tanımaya başlıyacağımız ilk bitkimizin adı Phlebodium aureum dur. Phlebodium aureum Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Pteridophyta Sınıf : Filicopsida Takım: Polypodiales Aile: Polypodiaceae Cins: Phlebodium Tür: P. aureum Binominal adı Phlebodium aureum ![]() Phlebodium aureum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|