![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
![]() |
#631 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba Botanik bahçede tropikal serada, muz ağaçlarının meyvelerinin son halini merak ettim..! Dün öğlen yemeğinden sonra yanlarına uğradım, fotoğraflarını çektim..! Muz ağacı, meyvesi ve çiçeklenmesi... ![]() Muz ağacı, meyvesi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Bayramda Antalya' daydım ve muz yaprağının boyutlarına kıyasla ince yapısına çok şaşırdım. Dokundum, yumuşacıktı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün Harika bir bayram tatili geçirilmişe benziyor, size iyi gelmiştir. Muz ağacı narin yapılıdır, klasik ağaçlarada pek benzemez, sanki o gövde yapısına göre bu kocaman hevenkleri taşıyamayacak gibi gelir bana..! Muz ağacına dukundum dediniz, bende size nazire yapar gibi gelmesin, çiçeklenme fotoğraflarını paylaşıyorum..! ![]() Muz ağacı, meyvesi ve çiçeklenmesi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Ağaç Dostu
|
![]() Aslında düğünümüz vardı ve o telaşla ne fazla gezmeye ne de fotoğraf çekmeye zaman ayırabildim kısıtlı zamanda. Ama tropikal bitkilerden gözümü alamadım. Özellikle biri ....Bizim salonlarda gözünün içine bakarak büyümesini beklediğimiz kauçuk devasa büyüklükte ve inanılmaz sağlıklı yapraklara sahip. Ve ilginç bir şey daha Nuri Bey, hiç hoşlanmadığım palmiyeyi bu kadar güzel bulacağımı seveceğimi sanmazdım. Nasıl zarif ve nasıl da yakışıyordu şehre. Sanırım her bitki kendi evinde doğal ortamında yaşayınca daha mutlu ve daha kendi gibi. İstanbul' da ben buraya ait değilim der gibi duruyor. Ve bana hep itici gelmişti. Düzenleyen aygün : 22-11-2010 saat 20:24 Neden: yanlış harf |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#636 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün Alıntı: palmiyeyi bu kadar güzel bulacağımı seveceğimi sanmazdım. Nasıl zarif ve nasıl da yakışıyordu şehre. Sanırım her bitki kendi evinde doğal ortamında yaşayınca daha mutlu ve daha kendi gibi. İstanbul' da ben buraya ait değilim der gibi duruyor. Ve bana hep itici gelmişti. İklim ve bölge yapısı, doğal ortam, dediğiniz gibi mutlu ve kendi gibi..! Katılıyorum. İstanbul'daki palmiyeler öksüz gibi... Mutsuz ve yalnız... Ortama uymadığı için yadırganıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#638 |
Ağaç Dostu
|
Bu algının bitkilerden de yansıması beni çok etkiledi. Onlar hakkında hala öğrenecek daha çok şey olduğunu düşünmeye başladım. Onlar gerçekten yaşıyor etkileniyor, mutlanıyor, seviniyor ve bu algılarımızın da ötesinde bir şey. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün Misâl : Botanik bahçedeki sera içersindeki muz ağaçları, suni de olsa mutlu ve sıhhatli görünüp neşe ile çiçek açıp, meyvelerini veriyorlar..! Dışarıda bulunan muz ağaçları yaprakları sarı yeşil, boyları cüce mutsuz ortamdan rahatsız çiçeklenmiyorlar, nedeni mutsuzlar, ortamından uzaklar..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#641 |
Ağaç Dostu
|
Ne ilginç bir yapısı var............! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Ağaç Dostu
|
Sayın aygün Benzetme nasıl olur bilemem ama, KILİSE canlarının içindeki tokmağa benzetirim..! Çocukluktan iç dünyamdan kalma bir anı, İstanbul, Kumkapı doğumluyum, malum ortamda kılise fazlaca vardı, canlarını saat başı ve özel günlerinde çalarlardı, merak eder, çanın nasıl çaldığını izlerdim, çanın içindeki tokmak benzetmem buradandır..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Ağaç Dostu
|
Fazla irice bir tokmak............. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Muzlar harika ,bende bu yaz tatilde muz bahçesinin içinde kendimi çok mutlu hissetmiştim . |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Sayın Mürvet, Muz ağaçlarını bende gördüm fakat çiçeğiyle ilk kez tanışıyorum. Sormak istediğim bu çiçeğin devamı olarak mı muzlar gelişiyor. Ya da bu çiçek düştükten sonramı muzlar oluşuyor. ( umarım sormak istediğimi ifade edebilmişimdir) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu merhaba Çiçeğin devamı olarak muzlar gelişir. Çiçek kozası üzerindeki zar açılır, çiçek meydana çıkar, döllenen çiçek muz sapı (Hevenk) de sıra sıra dizili olarak meyve oluşumu başlar. Sanki siz bu merak ettiğiniz konuyu bana soracakmışınız gibi, bu oluşumun fotoğlarını çekmiştim, görsel olarak anlatayım merak eden arkadaşlarımızıda bu konuda bilgilendirmiş olalım..! Başlıyorum..! ![]() Çiçek kozasından zar yukarı doğru açılır, çiçekler açılır, döllenen muz çiçekleri diş sırası gibi hevenkte dizilim yapar. Fotoğraflara ve bilgiye devam edeceğim..! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeğin dibinden bir sıvı mı damlıyor yoksa bana mı öyle geldi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Ağaç Dostu
|
Tahminim doğruymuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#654 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hhatice merhaba Tercihinizdir, saygı duyarım. Yeni bir bitkimizi tanıyalım Aşk merdiveni veya Salon eğrelti otu Nephrolepis exaltata Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Pteridophyta Takım: Polypodiales Aile: Lomariopsidaceae Cins: Nephrolepis Tür: N. exaltata Binominal adı Nephrolepis exaltata ![]() Nephrolepis exaltata (Aşk merdiveni, Salon eğrelti otu) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Ağaç Dostu
|
Ahhh! işte bayıldığım yeni bir güzellik daha fakat ben bu sene aşk merdivenimin düzeldiğini görüyorum. Kaloriferli evde nem oranını ayarlayamamıştım. Bunların kıvırcık gibi olanlarına bayılıyorum bende yok henüz bulursam hemen alacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Ağaç Dostu
|
Ben eğrelti otunun, en çok filizlerinin büyüme şekline bayılıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Ağaç Dostu
|
Sayın ayse_afyonlu Aşk merdiveni, Eğrelti otunun güneş ışığına hiç tahammülü yoktur. Yarı gölge ortamlara bayılır, evde nem ihtiyacı için, yeriniz müsait ise tepsi içine, bulabilirseniz ponza taşı veya perlit 1-2 cm koyunuz, saksınızı bunun içine yerleştirin suyu tepsiye koyun, buharlaşma ile bitkinizin nem ihtiyacını karşılarsınız ve bitkinizin sulama ihtiyacınıda giderirsiniz. Gelişim süresince sıvı gübre vermek gelişimi için iyidir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim. Tepsi içerisine yerleştirmek güzel bir fikirmiş bunu uygulayacağım. Dallarındaki kurumalar geçti ve her yerinden yeni filizler, minik yavrular fışkırmaya başladı. Yakında saksısının tamamı dolar inşallah ve dolgun bir görüntüye kavuşur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Ağaç Dostu
|
Çeker çeker, ![]() ![]() ![]() ![]() Okadar çeşit eğrelti otunu birarada görebilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|