![]() |
|
|
|||||||
![]() |
|
|
|
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Zafer İnandıklı, Beni de alıp götürdünüz eskilere, Eminönü doğumluyum, şimdi Fatih ilçesine bağlandı bostan ve bahçe lezzetini birazcık tatmış olan birisi olarak, hafızamdaki o muhteşem tad ve lezzet için, çiklenbik ağacının üzerinden inmezdik, şimdi tam zamanı hatta bahçede gördüm meyvesini topladım, oğlumla paylaştım patlangoç yapıp oynadığımızı anlattım. Size teşekkür ederim, benim unuttuğum sizin hatırlattığınız lezzet ve oyun için..! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Botanik bahçenin ağaçlarından Chamaerops excelsa ( Çin Yelpaze Palmiyesi) yı tanıyarak gezimize devam ediyoruz. Chamaerops excelsa ( Çin Yelpaze Palmiyesi) Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm : Angiosperms (Çiçekli bitkiler) Alt bölüm: Monocots (Tek Çenekli) Alt Bölüm: Commelinids Takım : Arecales Aile: Arecaceae Alt Aile: Coryphoideae Cins: Chamaerops Tür: C.excelsa Binomial name Chamaerops excelsa Vatanı : Çin Chamaerops excelsa ( Çin Yelpaze Çamı ) 30-35 cm çapında tek bir gövdeden 15 metreye kadar büyüyebilir. Yaprağı yelpazeye benzer, Yaprak sapları kalın ve serttir, içe doğru dikenlidir.. Yaprakların gövdeye birleştiği yerde ilkbaharda sarı renkli çiçek kurulları oluşur. Sonbaharda olgunlaşır, siyahımsı üzümsü meyveler meydana gelir. Güneşli ve geçirgen toprakları sever. Minimum sıcaklık isteği -5 °C'dir ![]() Chamaerops excelsa ( Çin Yelpaze Palmiyesi) genel görüntüsü ![]() Chamaerops excelsa ( Çin Yelpaze Palmiyesi) ![]() Chamaerops excelsa ( Çin Yelpaze Palmiyesi) gövde yapısı ![]() Chamaerops excelsa ( Çin Yelpaze Palmiyesi) gövde yapısı |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
O zamanlar teknoloji falan yoktu ama, en güzel çocukluğu biz 50 yaş üstü olanlar yaşadık bence. |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba sayın Zafer İnandıklı, siz benim ağabeyimsiniz. Ben sizin sekiz yaş küçüğünüzüm, bizde elli olduk sayılır. İstanbul yetmişli yılların sonuna kadar o güzel bakirliğini biraz olsun korudu, ucundan o lezzetleri tadabildik şükürler olsun...! Saygılarımla.. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba, Botanik bahçenin ağaçlarından Casuarina equisetifolia (Demir Ağacı) yı tanıyarak gezimize devam ediyoruz. Casuarina equisetifolia (Demir Ağacı) Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler) Takım: Fagales Aile: Casuarinaceae Cins: Casuarina Tür :C. equisetifolia Binomial adı Casuarina equisetifolia Foster & Foster Vatanı:Güney doğu Asya, Avustralya, Pasifik adaları Casuarina equisetifolia (Demir Ağacı) 30-40 m’ye kadar boy yapabilen ve hızlı büyüyen bir ağaçtır. Soğuğa karşı dayanıklı değildir. Donlara duyarlıdır. -7 c sıcaklıklara kadar dayanır. Sahillerde, kumluk, fakir ve çorak arazilerde ıslah ve ağaçlandırma gayeleri ile kullanılır. İyi drenajlı, nemli ve ıslak topraklarda iyi gelişir. ![]() ![]() Casuarina equisetifolia (Demir Ağacı) ![]() Casuarina equisetifolia (Demir Ağacı) ![]() Casuarina equisetifolia (Demir Ağacı) ![]() Casuarina equisetifolia (Demir Ağacı) |
|
|
|
![]() |
|
|