![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Dış Bağlantılar | Konu Araçları | Mod Seç |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Ne ilginç bir çiçek...Kumaş deseni gibi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, sayın aygün bu ilginç çiçeğin botanikâl özelliklerini ve vatanını sizlerle paylaştım. Bundan sonraki botanik bahçe gezilerimizde, 400 adet ağaç ve çalı , 3500 adet otsu bitki türlerini tanıyacağız. Endemik otsu ve tropikâl bitkiler bi derya, buralar beni aşıyor. Sayın, Prof. Dr.Erdal Üzen hocamızdan doğru bilgi ve onun onayını almadan sizlerle paylaşmak istemiyorum. Sizlere yanlış bilgi vermekten korkarım, bilgimiz dahilinde yüzeysel bilgileri sizlerle zaten paylaşıyorum. Önümüzdeki hafta kendisini ile randevumuz var, doğru bilgi ve bakım ile alâkalı konuları konuşup, sizler ile paylaşacağım... Düzenleyen Nuri Murvet : 26-09-2010 saat 13:02 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba, bugün dış bahçe de bahçe turumuzu yapıyoruz. Bilimsel sınıflandırma Alem: Planta(Bitkiler) Bölüm: Magnoliophyta (Kapalı tohumlular) Sınıf: Magnoliopsida (İki çenekliler) Takım: Malpighiales Familya: Euphorbiaceae (Sütleğengiller) Alt familya: Crotonoideae Oymak: Manihoteae Cins: Manihot Tür: Manihot palmata müll. Vatanı:Tropikal ve Yarı tropikal Amerika ![]() Monyak (Manihot palmata müll.) ![]() Monyak (Manihot palmata müll.) ![]() Monyak (Manihot palmata müll.) ![]() Monyak (Manihot palmata müll.) ![]() Monyak (Manihot palmata müll.) Düzenleyen Nuri Murvet : 18-09-2010 saat 21:30 Neden: bilgi ilavesi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
, devam ediyoruz. Mor inci çalısı (Callicarpa bodinieri) Bilimsel sınıflandırma Alem: Plantae (Bitkiler) Sınıf: Angiosperms (Çiçekli bitkiler) Alt Sınıf: Eudicots Alt Sınıf: Asterids Takım: Lamiales Aile: Verbenaceae Cins: Callicarpa Tür: Callicarpa bodinieri Vatanı :Çin ![]() Mor inci çalısı (Callicarpa bodinieri) ![]() Mor inci çalısı (Callicarpa bodinieri) ![]() Mor inci çalısı (Callicarpa bodinieri) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|